The Village Україна розповідає, де їсти, що купувати, яку музику можна послухати та що не пропустити на липневому «Куражу».

КОЛИ: 17–18 липня, 12:00–23:00

ДЕ: 19-й павільйон ВДНГ,

проспект Глушкова, 1

FACEBOOK

СКІЛЬКИ: 150 грн (квитки можна придбати тут). Також діятимуть квитки, придбані на скасовані заходи.

Людям з інвалідністю, учасникам бойових дій, пенсіонерам, вагітним, дітям до 12 років та іменникам – безкоштовно.

Благодійність

Цього року «Кураж» вибрав тему ментального здоров’я темою року та сферою для благодійної підтримки. Весь рік подія буде підтримувати ініціативи та проєкти, що розвивають цю тему в Україні.

Що купувати

Продовжується колаборація «Куражу» та дизайнерки Ксенії Шнайдер – проєкт «Кurazh х Ксенія Шнайдер opportunity corner». Ініціатива спрямована на підтримку української промисловості та локальних брендів.

Корнер розташовано на другому поверсі павільйону. Проєкт покликаний не тільки просувати локальні бренди – протягом року співробітництва організатори планують збирати добровільні благодійні внески, що будуть спрямовані на заміну швейного обладнання в Київському фаховому коледжі прикладних наук.

Окрім корнеру, на «Куражу» діє барахолка з новими та старими речами від дизайнерів і продавців на другому поверсі павільйону, корнер від BMW та ангар Rotten Ambar на вулиці, в якому зосереджено вінтаж, меблі та відібрані предмети інтер’єру.

«Нове»


  • Місце – 170

Майстерня CARO – майстерня скульптора і художниці, де виробляються вироби власного дизайну. Хедлайнером лінійки є фігурка у вигляді голови Будди, яка служить кашпо, свічником або скринькою.

По що йти: по особистого Будду.

  • Місце – 71

QIC – одеський бренд, що на «Куражу» представить лляну капсульну колекцію Beige Is The New Black. Це капсула з 8-ми базових речей, які комбінуються між собою.

По що йти: по кроп-топ із натуральної тканини.

  • Місце – 66

KsuKsu Decor – колекція апсайкнлінг-ваз із винних пляшок із різними зрізами та різною висотою. Вази представлені в синьому, зеленому та коричневому склі.

По що йти: по синю вазу.

    «Старе»


    • Місце – 156

    Jaime Vintage – це вінтаж відомих брендів, від жакетів Thierry Mugler і Yves Saint Laurent до суконь від паризьких модельєрів і костюму Valentino.

    По що йти: по блузку із шовку Escada та Guy Laroche.

    • Місце – 175

    Plivka 35 – вінтажні плівкові фотоапарати.

    По що йти: по Olympus, аби встигнути зробити атмосферні знімки літа.

    • Місце – 180

    hey_its_vintage та hey_its_vinyl – вінтажні аксесуари, хустки Cartier, Dior, YSL, Ungaro, Gucci. Програвачі для вінілу й оригінальні видання платівок Френка Сінатри, Майкла Джексона й інших легенд.

    По що йти: по оригінальну платівку Елвіса Преслі.

    • Місце — Rotten Ambar

    Сountry house XX – точка з інтер’єрним декором і вінтажними меблями. Тут ви знайдете світильники, ширми, вази, великогабаритні інтер’єрні речі, етнічні музичні інструменти (джембе, діджеріду, маракаси, калімба). Вся продукція виготовлена з натуральних матеріалів: дерево, бамбук, кокос, глина.

    По що йти: по укулеле й інструмент, що імітує шум дощу.

    • Місце — Rotten Ambar

    Muztorg – уперше музичний корнер у Rotten Ambar. Акустичні гітари, барабани, глюкофони та багато іншого.

    По що йти: по нову електрогітару.

    Як розважатися

    На івенті буде багато діджеїв, представників електронної сцени та музика: Igor Smailov, Avi Weizman. На гостей також чекають шість годин лайву від Vertuha, виступи від The Lazy Jesus, JEZUSMAN, Suga4ka, Vnuk, Ann Mysochka b2b Vashpash та Access mode.

    Буде представлена виставка українських художників від куратора мистецтва на «Куражу» Володимира Waone Манжоса за підтримки Tuasho, що традиційно проходить на першому поверсі павільйону.

    Окрім діджеїв, в обидва дні на «Куражу» відбуватиметься імпровізація «Інародного театру Воробушек» і виступи Підпільного стендапу.

    У суботу та неділю продуть виступи спікерів. Про особистий системний підхід до життя й бізнесу поділяться ресторатори Діма і Лєна Борисови. У продовження головного направлення благодійності «Куражу» – ментального здоров’я, педагог-психолог Ярослава Матвейчук розкаже «Що таке ментальне здоров’я, а що таке нездоров’я». Також із лекціями виступають Анна Пагава – засновниця агенції Gogola аgency; засновник масштабного івент-агентства kartyna S*EVENT; телеведучий Леонід Мартинчик і педіатр Тетяна Бойко.

    У суботу з 16:30 до 17:30 у гостей буде можливість потрапити в об’єктив фотографки Марини Карпій за благодійний внесок.

    Після приходу на івент, радимо обмазати себе глітером у спеціальній зоні блискіток Glitter Spot; спробувати змінити образ у G.bar і «Цирюльникъ»; відвідати тату-корнер, майстер-класи, дитячі та дорослі активності; спробувати вино на дегустації від Natural wine Guys; відвідати кінотеатр просто неба; оцінити вініл від Gram Record Store Kyiv і здати речі в Laska Charity Store.

    Лайн-ап вихідних:

    Субота, 17 липня

    12:00–14:00 Ann Mysochka b2b Vashpash

    14:00–16:00 Suga4ka

    16:00–18:00 Vnuk

    18:00–20:00 Avi Weizman

    20:00–23:00 Igor Smailov

    Неділя, 18 липня

    12:00–13:00 Access mode

    13:00–15:00 JEZUSMAN

    15:00–17:00 The Lazy Jesus

    17:00–23:00 VERTUHA

    Що їсти

    Організатори «Куражу» підготували додаткову open air зону фудкорту з хітовими Salateira, Milk Bar, Pie Spot, One Love Coffee, Fresh Lemonade, щоб зменшити черги на зонах із їжею.

    У зоні закритого фудкорту: Mimosa Brooklyn Pizza; Dogs & Tails; «АЛІКО»; Mahjong; Orang+Utan; Fry Me; Maestro Falafel; Toxa Kartoxa; Black Burger; Fish&Chips; Ustreetsa; Dos Amigos і «Справжні чебуреки».

    Від спеки рятуватиме морозиво від Honey, Mr.Pops і Massimo Gelarty. Останні біля зони Estate організовують pet station зі спеціальним морозивом для собак (усі гроші, зібрані за морозиво для собак, підуть до фонду Happy Paw).

    Чай і каву можна буде знайти у Buck Coffee Roasters; Fresh Black і Чайній Chaguan (у зоні Estate).

    А вино – у власному барі «Куражу» «Синичка».