Минулого року майже всі фестивалі стали на паузу, і ми вже встигли за ними засумувати. Цьогоріч до останнього були сумніви, чи вдасться втілити фестивальне літо в реальність, але, здається, що таки вийде. Фестивалі вже почали оголошувати лайнапи, й виступи обіцяють бути цікавими.

Редакція The Village Україна зібрала найкращі українські фести, які відбудуться влітку. Дати, локації, вартість квитків – читайте в гіді.

Atlas Weekend


Фестиваль традиційно відбудеться на ВДНГ. Серед хедлайнерів: Fatboy Slim, Tommy Cash, Brainstorm, Dakh Daughters, The Hardkiss, Go-A, «Ляпіс 98», Alina Pash, alyona alyona.

Також цьогоріч Atlas Weekend проведе музичні вечірки в Буковелі: 19 та 20 червня і 26 та 27 червня.

Коли: понеділок, 5 липня; неділя, 11 липня 2021

Де: Київ, ВДНГ, проспект академіка Глушкова, 1

Скільки – 2300 гривень за три дні + 600 гривень кемпінг

Квитки

«Файне місто»


«Файне місто» – це ціле «місто в місті» зі своїми вулицями, площами, районами. Окрім музики, на фестивалі література, лекції та стендапи, зокрема, від Юрія Іздрика, Сергія Жадана, Макса Кідрука. Серед музикантів: Fever 333, Alestorm, 5’nizza, «Хамерман знищує віруси», Latexfauna, «Курган & Agregat», Karna, «Жадан і Собаки».

Коли: середа, 28 липня; неділя, 1 серпня 2021

Де: Тернопільський іподром

Скільки – 1400 гривень + 450 гривень кемпінг

Квитки

«Бандерштат»


15-й «фестиваль українського духу» традиційно відбудеться в перші вихідні серпня. Лайнап ще не оголосили, але на минулому «Бандерштаті» у 2019 році були «Плач Єремії», Karna, «Бумбокс», «Жадан і Собаки». На фестивалі, окрім музичних сцен, є гутіркова, де виступають лідери думок, літератори. На минулому «Бандерштаті» на літсцені були: Юрій Іздрик, Сергій Жадан, Ірена Карпа, Сергій Стерненко, Яніна Соколова.

Фестиваль традиційно буде безалкогольним. Проживання в наметовому містечку безкоштовне.

Коли: п’ятниця, 6 серпня; неділя, 8 серпня 2021

Де: Рованці, неподалік від центрального парку Луцька

Скільки – 1000 грн за три дні

Квитки

Brave! Factory Festival 2021


«Фестиваль вільної музики та культури» поки що не оголосив свою локацію, але вже відомо переважну частину виконавців. Серед хедлайнерів іноземні діджеї: Acid Arab, Dj Python, Dj Rush, Jonny Rock, Karenn.

Фестиваль у 2021 році стане четвертим Brave! Factory. Третій фестиваль відбувся на заводі «Метробуд» у 2019. Там розмістили шість сцен, а танцзали будували в заводських цехах між місткостями для зберігання бетону й у старій котельні.

Коли: субота, 21 серпня; неділя, 22 серпня 2021

Де: secret place

Скільки – 1800 гривень

Квитки

Zaxidfest 2021


Рок-фестиваль просто неба з наметовим містечком поблизу Львова. Серед хедлайнерів: «ДахаБраха», «Океан Ельзи», Latexfauna, Morphine Suffering, «Один в каное», 5’nizza. Сцени на фестивалі працюють одночасно та незалежно одна від одної.

Коли: п’ятниця, 27 серпня: неділя, 29 серпня 2021

Де: село Родатичі, біля Львова

Скільки – 1200 гривень за три дні + 300 гривень кемпінг

Квитки

Respublica FEST 2021


Це фестиваль музики та стрит-арту, який робить акцент на соціальних ініціативах: інклюзії, екосвідомості, міжнародному обміні музикантами. Захід традиційно відбудеться у старій фортеці Кам’янець-Подільського замку. Лайнап ще не оголосили, але хедлайнерами минулих років були «Жадан і Собаки», alyona alyona, Zapaska.

Коли: п’ятниця, 27 серпня; неділя, 29 серпня 2021 року

Де: Кам’янець-Подільський, стара фортеця

Скільки – 600 гривень за три дні

Квитки

Strichka Festival 2021


Фестиваль електронної танцювальної музики від Closer переносили кілька разів, але він усе-таки відбудеться. У лайнапі 52 артисти, зокрема з України, США, Італії, Великої Британії, Франції, Чехії та Німеччини. Серед хедлайнерів: Donato Dozzy, Alex Savage, Bambu, Mike Parker. Квитки із 2020 року залишаються дійсними, а нові вже sold out.

Коли: субота, 18 вересня; неділя, 19 вересня 2021 року

Де: Київ, артцентр Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31