10-річчя Stoned Jesus, повернення Balthazar і перший виступ White Lies у Києві: зібрали концерти, які варто відвідати у вересні.

Com Truise

Com Truise – Propagation

За псевдонімом Com Truise приховане ім’я американського продюсера та музиканта Сета Гейлі, який грає у жанрі синтвейв. Гейлі привезе до Києва свою нову мініплатівку Persuasion System, випущену цього року, та презентує її на ЮБК. Новий альбом Гейлі розпочинав як експеримент: виконавець змінив звичну палітру звуку. Перший сингл з нової платівки вже доступний на Soundcloud.


Де: ЮБК, Труханів острів

Коли: 6 вересня, 20:30

Скільки: від 650 гривень

Лінк

«Увула»

увула – ты и твоя тень

Російський гурт «Увула» порівнюють із The Smiths. За звучанням це мрійливий дрим-поп з текстами про переживання, динамічною ритм-секцією та романтичним саксофоном. Гурт презентує у Mezzanine новий альбом.


Де: Mezzanine, вулиця Нижньоюрківська, 31

Коли: 12 вересня, 19:00

Скільки: від 300 гривень

Лінк

The Bloody Beetroots

The Bloody Beetroots - Rocksteady

Під псевдонімом The Bloody Beetroots грає італійський діджей Сер Боб Корнеліус Ріфо, який працював над реміксами на треки The Chemical Brothers, Depeche Mode, The Refused, Peaches, Britney Spears. Звучання The Bloody Beetroots поєднує типові для електронної музики мотиви, ударні, електрогітари та звучання класичних інструментів. Почути хіти The Bloody Beetroots можна буде на пляжі ЮБК.


Де: ЮБК, Труханів острів

Коли: 12 вересня, 22:00

Скільки: від 350 гривень

Лінк

«Ляпіс 98»

ЛЯПИС 98 – БРЕЖНЕВ

«Ляпіс 98» – проєкт Сергія Міхалка, створений 2016 року. До його складу входять учасники нового гурту Міхалка Brutto та старого «Ляпіс Трубецькой». 12 вересня «Ляпіс 98» гратиме у Зеленому театрі з великим осіннім концертом. Слухачів чекатиме спеціальна програма з хітів гурту та пісень, які «Ляпіс» зазвичай не виконує на своїх концертах.


Де: Зелений театр, вулиця Паркова дорога, 2

Коли: 12 вересня, 19:00

Скільки: від 500 гривень

Лінк

How To Dress Well

How To Dress Well – Words I Don't Remember

Американець Том Крелл, який виступає під псевдонімом How To Dress Well, вперше виступить у Києві. Музика Крелла – це суміш ембіенту, попу, які утворюють психоделічний саунд. How To Dress Well представить у Closer новий альбом The Anteroom. «Я написав цей альбом після переїзду до Лос-Анджелеса, у це божевільне і навіть гнітюче місце, відразу ж після виборів 2016-го… Я відчув, що віддаляюся від цього світу в космічну самотність, у якій я коли-небудь розтану», – розповідав про свою платівку сам Крелл.


Де: Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

Коли: 13 вересня, 20:00

Скільки: від 550 гривень

Лінк

Stoned Jesus

Stoned Jesus – Hands Resist Him

Stoned Jesus – перший український гурт, який побував на гастролях у Південній Америці. Також музиканти виступали на одному із найбільших у світі рок-фестивалів Hellfest-2016 та випустили платівку  на австрійському лейблі Napalm Records. 15 вересня Stoned Jesus святкуватимуть 10-річчя в Зеленому театрі. Слухачів чекає ексклюзивний сет із треками з різних періодів творчості. 


Де: Зелений театр, вулиця Паркова дорога, 2

Коли: 15 вересня, 19:00

Скільки: від 250 гривень

Лінк

Balthazar

Balthazar – Wrong Vibration

Бельгійський гурт Balthazar вдруге виступатиме у Києві і презентує нову платівку. Fever, який музиканти випустили у січні 2019-го, став першим за чотири роки альбомом у їхній дискографії. За цей час Йінте Депре та Маартен Девольдере виступили в Києві із сольними проєктами J. Bernardt та Warhaus. «Увесь досвід музичних експериментів Депре та Девольдере вклали у Fever», – кажуть організатори. Почути нові треки від бельгійців можна буде в Bel’etage.


Де: Bel’etage, вулиця Шота Руставелі, 16-А

Коли: 17 вересня, 20:00

Скільки: від 2 100 гривень

Лінк

Salvador Sobral

Salvador Sobral – Amar Pelos Dois

Переможець Євробачення-2017 Salvador Sobral з Португалії вперше відвідає Київ із сольним концертом. У супроводі найкращих джазових музикантів світу співак виступить у Києві в рамках світового туру на підтримку нової платівки Paris, Lisboa.


Де: Жовтневий палац, вулиця Інститутська, 1

Коли: 20 вересня, 19:00

Скільки: від 400 гривень

Лінк

White Lies

White Lies - Bigger Than Us

Один із найвідоміших постпанк-гуртів у Британії White Lies вперше приїде до Києва з великим сольним концертом. Музиканти презентують свою п’яту платівку Five, яка вийшла у лютому цього року. White Lies називають його записом, який відкриває нові горизонти в карєрі гурту.


Де: Bel’ Etage, вулиця Шота Руставелі, 16-А

Коли: 29 вересня, 19:00

Скільки: від 1 090 гривень

Лінк

Деніел Міллер

Daniel Miller - live modular set

Британський діджей і продюсер, засновник лейблу Mute Records Деніел Міллер зіграє сет на лайнері Rosa Victoria на Дніпрі. Подія відбудеться у рамках Alchemist Dance Cruise від бару «Алхімік». Міллер запускав такі музичні проєкти, як The Normal, Silicon Teens, Duet Emmo та Sunroof.


Де: Лайнер Rosa Victoria

Коли: 21 вересня, 19:00

Скільки: від 350 гривень

Лінк

Обкладинка: Alexander D'Hiet / Balthazar