Радимо, на які культурні події варто звернути увагу в різдвяні вихідні. Графік роботи вказаний на період 5-7 січня.

Кіно на Різдво від KyivMusicFilm

Коли: 5-7 січня, 19:00

Де: кінотеатр «Київ», вулиця Велика Васильківська, 19; кінотеатри «Планета кіно»

Скільки: 150 гривень

Лінк, Лінк

У кінотеатрі «Київ» із 3 по 9 січня щодня транслюють нову стрічку. Серед фільмів – минулі прем’єри та кілька новинок. 5 січня – балет «Лускунчик» у виконанні королівського балету лондонського Royal Opera House; 6 січня – кіноконцерт «Ганс Ціммер: Наживо в Празі»; 7 січня – документальний фільм «Макквін».

Найкращі арт-фільми року в кінотеатрі «Жовтень»

Коли: 5-7 січня, залежно від графіка сеансів

Де: кінотеатр «Жовтень», вулиця Костянтинівська, 26

Скільки: 90 гривень

Лінк

Arthouse Traffic представляє добірку найкращих фільмів 2018 року. До неї увійшли фільми-події, лауреати міжнародних кінофестивалів та кінопремій. Ексклюзивні покази відбуваються в кінотеатрі «Жовтень». На вихідні 5-7 січня припадає показ стрічок: «Вбивство священного оленя», «Літо», «Дім, який побудував Джек», «Гірська жінка на війні», «Тебе ніколи тут не було», «Холодна війна», «Герой мого часу».

«Авангард» у М17

Коли: 5-6 січня, 11:00-22:00

Де: М17, вулиця Антоновича, 102-104

Скільки: 100 гривень

Лінк

Центр сучасного мистецтва відкрили в грудні з новими фасадом, дизайном, виставкою та кафе Whitebeard Blackbird. У рамках проекту «Авангард: у пошуках четвертого виміру» представлені роботи художників-авангардистів з музейних та приватних колекцій. Серед них – твори Богомазова, Єрмилова, Екстер, Бурлюка, Петрицького, Косарева, Родченка. Якщо плануєте відвідати виставку 5 січня, о 13:00 відбудеться кураторська екскурсія.

«Явлення. Пам’ятки Братського монастиря» в НАМУ

Коли: 5 січня, 11:00-19:00; 6 січня, 10:00-16:00

Де: Національний художній музей України, вулиця Михайла Грушевського, 6

Скільки: 40 гривень

Лінк

Нова виставка в НАМУ – представлення мистецтва українського бароко за допомогою сучасних технологій, які в дизайні експозиції запровадив сучасний художник Іван Світличний. «Виставка належить до тих досліджень, які заповнюють білі плями в історії української культури», – розповідають у музеї. Експонати об’єднані спільним походженням із Києво-Братського Богоявленського монастиря на Подолі.

«Революціонуймо» у Мистецькому Арсеналі

Коли:  5-6 січня, 11:00-20:00

Де: Мистецький Арсенал, вулиця Лаврська, 12

Скільки: 80 гривень

Лінк

Понад 30 митців та мистецьких груп оповідають про події революцій та аналізують їх як суспільне явище мовою мистецтва. Їхній погляд фокусується на особливій історичній події – Революції гідності. На виставці також представлені артефакти з фондів Національного музею Революції гідності.

Три виставки в PinchukArtCentre

Коли: 5 січня, 12:00-21:00; 6 січня 12:00-17:00

Де: PinchukArtCentre, вулиця Велика Васильківська/Басейна, 1/3-2

Скільки: безкоштовно

Лінк

6 січня – останній день трьох поточних виставок арт-центру, тому ці вихідні – саме час встигнути їх побачити. Зокрема, відносно нову групову експозицію «Як бути cool*», яку відкрили в грудні. Також у PinchukArtCentre можна переглянути виставки «І знову демократія?» за участю робіт Дем’єна Херста та автора обкладинок для альбомів Каньє Веста Такаші Муракамі й «Свій простір» – про позицію жінки в історії українського мистецтва.

Різдвяні програми в музеї Ханенків

Коли: доросла екскурсія – 5 січня, 12:00; дитяча екскурсія – 5 січня, 14:00

Де: Музей Ханенків, вулиця Терещенківська, 15-17

Скільки: квиток на дорослу екскурсію – 35 гривень + вхідний квиток до експозиції; вхід на дитячу програму – 200 гривень

Лінк

До різдвяних свят у музеї Ханенків приготували особливі програми і для дітей, і для дорослих. 5 січня можна відвідати екскурсію «Велика традиція Європи: Мадонна з немовлям», щоб ознайомитися із символізмом різних зображень Діви Марії з дитиною. Для дітей (7-12 років) у суботу в музеї проведуть інтерактивну екскурсію «Різдвяна історія» та гравюрну майстерню.

Фото: обкладинка - M17; 1 - KyivMusicFilm; 2 - Arthouse Traffic; 3 - М17; 4 - НАМУ, 5 - Мистецький Арсенал; 6 - PinchukArtCentre; 7, 8 - Музей Ханенків