Strichka Festival

Хедлайнери: Abelle, DJ Sneak, DMX Krew, Lady Starlight, Nastia, Noizar, Borys, Friedensreich

Коли: 19-20 травня

Де: Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31, Київ

Скільки: 28 євро

Лінк

Фестивальний сезон можна розпочати зі «Стрічки», яка увійшла в п’ятірку найкращих фестивалів світу за версією Resident Advisor. На цій вечірці ви пропадете з вечора суботи до ранку понеділка під ритми хаусу, техно та експериментальної музики. Потанцювати не тільки в Closer, а й у променях теплого сонця можна буде в неділю на «Лісовому причалі». У наявності лише 2500 квитків, тому покваптеся, адже минулого року на «Стрічці» було тісно і гаряче.

Strichka Festival 2017

Хедлайнери: Jamiroquai

Коли: 21-24 червня

Де: НСК «Олімпійський», Київ Скільки: 1150-1550 грн

Лінк

Фестиваль від засновника Ulichnaya Eda Романа Тугашева BeLIVE – не буде суто музичним. Тут буде і стендап-сцена, арт-простір, майстер-класи з блогінгу та зона нових технологій і робототехніки. Музичні сцени розмістяться в «чаші» стадіону, і їх буде три: Main Stage – з іноземними хедлайнерами, New Music Stage – з українськими музикантами, Night Stage – з діджеями. Щодня виступатиме по два хедлайнери на кожній сцені.

Jamiroquai - Cosmic Girl

Leopolis Jazz Fest

Хедлайнери: Маріо Біонді, Джейкоб Кольєр, Дейв Грусін, R+R=NOW, Джеймі Каллум, Стефано Боллані

Коли: 27 червня – 1 липня

Де: Львів

Квитки: у продажу з кінця квітня

Лінк

Alfa Jazz Fest змінив назву, але не змінив суті – Львів на 5 днів наповниться джазом. Як і раніше, три фестивальні локації розмістяться на площі Ринок, біля палацу Потоцьких, та у залі, де розміститься сцена імені Едді Рознера. Послухати музику з перших двох сцен можуть всі охочі, а на сцену імені Едді Рознера, де виступатиме більшість хедлайнерів – треба купувати квитки.

Jamie Cullum - Don't Stop the Music

Ostrov Festival

Хедлайнери: TBA

Коли: 29 червня – 1 липня

Де: Одеса

Скільки: 799 грн

Лінк

Ostrov цього року відбудеться на березі, але не Труханового острова, а Одеси – на території колишнього скеледрому, вздовж «траси здоров’я». Лайнап ще не анонсували, але обіцяють «найкраще з електронного андеграунду». Для закордонних гостей квитки можна отримати безкоштовно.

Ostrov Festival 2017 - Official Aftermovie

Atlas Weekend

Хедлайнери: The Chemical Brothers, Lost Frequencies, Nothing But Thieves, Tom Odell

Коли: 4-8 липня

Де: ВДНГ, Київ

Скільки: 1700 грн

Лінк

Торік Atlas підкорив Київ виступами The Prodigy, Kasabian та Röyksopp. Першими хедлайнерами цьогорічного фестивалю стали The Chemical Brothers. Також в Україну повернуться британці Tom Odell та Nothing But Thieves. З українських виконавців можна буде почути Panivalkova, «Пошлая Молли», Марію Чайковську та «Курган и Агрегат». Організатори продовжуватимуть оголошувати хедлайнерів та учасників фестивалю

The Chemical Brothers - Go

«Файне місто»

Хедлайнери: The Rasmus, Beissoul & Einius, Bloom Twins, Amaranthe, The Gitas, «Воплі Відоплясова», «Один в каное»

Коли: 20-22 липня

Де: Тернопільський іподром, у 7-ми кілометрах від Тернополя в напрямку Львова

Скільки: 850 грн (200 грн – наметове містечко)

Лінк

Традиційний фестиваль на тернопільському іподромі дасть можливість підспівати як «I've been watching, I've been waiting» хіту The Rasmus, так і Олегу Скрипці «Сьогодні в клюбі будуть танці». Не варто пропускати виступ Beissoul & Einius – литовських електронних музикантів і The Gitas – американський проект Саші Чемерова з «Димної суміші».

The Rasmus - In The Shadows

U Park

Хедлайнери: Gorillaz, Bonobo, Young Fathers, Massive Attack, Kaleo, Tove Lo, Little Dragon

Коли: 25-26 липня

Де: стадіон «Динамо», вулиця Михайла Грушевського, 3, Київ

Скільки: 2700 грн

Лінк

Фестиваль розширює не лише свій лайнап, а й локацію для виступу. Арку дружби народів змінив стадіон «Динамо», а до хедлайнерів приєднався квартет Kaleo. Чекаємо, як Gorillaz виступлять з новим альбомом, номінант на «Греммі» Bonobo зіграє Cirrus, а Massive Attack та Young Fathers заспівають разом «Voodoo in my blood».

Gorillaz - Clint Eastwood

«Імпульс-фест»

Хедлайнери: Бумбокс, Жадан і Собаки, Dakh Daughters, Kazka

Коли: 27-29 липня

Де: арт-завод «Механіка», Харків

Скільки: 740 грн

Лінк

У 2018 році фестиваль відбудеться вже всьоме, і втретє – у форматі open-air в парковій зоні арт-заводу. Торік три дні фесту відвідало близько 12 000 людей. Лайнап поки складається з українських виконавців – від Dakh Daughters до Kazka.

Імпульс Фест 2017

«Бандерштат»

Хедлайнери: «Друга Ріка», «Анна», Христина Соловій, «Тартак», Morphine Suffering

Коли: 3-5 серпня

Де: село Рованці, біля Луцька

Скільки: 400 грн

Лінк

У лайнапі – українські виконавці: «Друга Ріка», Христина Соловій, «Тартак». «Бандерштат» – є безалкогольним фестивалем: алкоголь тут не продається та його не можна приносити з собою. Хоч територіально локація – не в самому Луцьку, туди можна потрапити через міст від центрального парку міста. До музичних виступів тут проводитимуть «гутірки» – зустрічі-дискусії із запрошеними гостями. Для найменших відвідувачів фестивалю буде дитяче містечко.

Христина Соловій - Fortepiano

Koktebel Jazz Festival

Хедлайнери: TBA

Коли: 16-19 серпня

Де: база відпочинку «Чайка», вулиця Пляжна, 5, Чорноморськ

Скільки: 890 грн

Лінк

Open-air джаз на березі моря, історія якого сягає 15 років. Лайнап ще не анонсували, але на минулих фестах тут виступали Goran Bregovic, The Cinematic Orchestra, Nino Katamadze, Bonobo. Цього року на чорноморському узбережжі знову «все буде джаз».

Koktebel Jazz Festival 2017

Brave Factory

Хедлайнери: TBA

Коли: 25-26 серпня

Де: завод «Метробуд», вулиця Авторемонтна, 128, Київ

Скільки: TBA

Лінк

Завдяки Brave торік ми мокли, мерзли і танцювали в промзоні на Відрадному. Про нього писали японські видання, Independent та Resident Advisor. Цього року можемо повторити, як уперше. У кінці серпня на заводі «Метробуд» буде електронна музика та сучасне мистецтво – поки що це все, що відомо. Хедлайнерів оголосять згодом.

Brave Factory Festival 2017

«Західфест»

Хедлайнери: TBA

Коли: 24-26 серпня

Де: село Родатичі, Львівська область

Скільки: немає в наявності

Лінк

Один з найбільш масштабних опен-ейрів України, для любителів рок-музики та наметових містечок. Раніше хедлайнерами були Editors, Enter Shikari, Crystal Castles. Наразі всі квитки за передпродажем розкупили, тому залишається чекати, коли в мережу викладуть інформацію про хедлайнерів та нові квитки.

Zaxidfest 2017 Aftermovie

Respublica

Хедлайнери: Latexfauna, «Анна», «Фіолет», Karna

Коли: 31 cерпня – 2 вересня

Де: secret place

Скільки: 450 грн

Лінк

Respublicа – фестиваль не лише музики, а й стрит-арту, під час якого художники розмальовують архітектурні об’єкти. Зазвичай він відбувається в Кам’янець-Подільському замку, цього року змінить локацію. Поки що її тримають у секреті, а от перших хедлайнерів уже почали оголошувати. Серед них і київський інді-гурт Latexfauna.

LATEXFAUNA SURFER