Ми любимо уявляти далекі подорожі та фантастичні події. Але ще більше любимо втілювати наші мрії в реальність. Проте не всі можливості доступні в період карантину. На допомогу приходять відеоігри, які здатні виконати навіть найсміливіші бажання. Відчути безпечний адреналін, прожити один день чужим життям чи (нарешті) отримати суперсилу.

У цьому нам допоможуть ігри Ghost of Tsushima та The Last of Us Part II, що вже доступні на PlayStation 4. А також низка проєктів, що готується до виходу на консоль нового покоління PlayStation 5.

Разом з PlayStation розповідаємо про шість бажань, які реально втілити навіть з дому за допомогою ігор платформи.

Подорожувати Японією

Очікування:

Зануритися в культуру Японії

Відвідати країну, де сходить сонце, – велика мрія кожного мандрівника. Японія манить витонченою культурою, що органічно поєднує технологічні міста з духовними пам’ятками архітектури та тихими провінційними поселеннями. А одяг, а їжа, а попкультура!

Японці славляться своєю працьовитістю, тому знають усе про емоційну розрядку. Їхня культура багата на традиції, які здатні наповнити душевним спокоєм і подарувати емоційну рівновагу. Наприклад, «ханамі» чи «милування квітами». Навесні, улітку та восени японці збираються в парках і просто спостерігають за красою квітів: сакури, японської сливи, гліцинії та багатьох інших. Цвітіння проходить досить швидко, тому керівники компаній навіть дозволяють своїм працівникам цілий день проводити за спогляданням квітів. Та поки відкриття кордонів доведеться трохи почекати, вивчити цю неповторну культуру можна за допомогою нової відеогри.

Реальність:

Пожити в Японії за допомогою
гри Ghost of Tsushima

Може створитися враження, неначе розробники гри Ghost of Tsushima прагнули цілком присвятити її красі Японії. Лише уявіть: вітер розносить пелюстки квітів по безмежним рівнинам острова Цусіма, гойдає крони дерев, кружляє пожовкле кленове листя та шелестить травою. Сонце заходить за обрій і заливає все навкруги жовтогарячим світлом – й ось ви вже втілили свою мрію. У грі Ghost of Tsushima природа пропрацьована до найменших деталей. Ба більше, це ще й активний інструмент ігрового процесу: вітер укаже вам шлях замість компаса чи карти, а пташки та лисички приведуть до цікавих місцин.

А як щодо поєднати приємне з корисним і спробувати звільнити острів від загарбників? Події гри розгортаються в XIII ст., коли на острів Цусіма напали монголи, розбили японські війська та захопили територію. Відвоювати батьківщину належить самураю Джіну Сакаю, який дивом лишився живим після жорстокої битви. Задля цієї складної місії вам доведеться оволодіти численними техніками бою, адже Ghost of Tsushima просякнута духом самурайських фільмів: викличте супротивника на двобій і завдайте смертельного удару один точним помахом катани, а тоді майстерно розберіться з рештою ворогів, які наважилися лишитися.

Побачити світ, де перемогла природа

Очікування:

Погуляти по безлюдному місту

Іноді життя у великому місті стає нестерпним і ми потребуємо єднання з природою. Виїхати за місто чи насолодитися простою прогулянкою в парку не так уже й складно, однак це лиш миттєва радість, яка мине, щойно ви повернетеся в міську рутину. Наше життя урбанізується, ліси перетворюються на нові спальні райони, а навколо стає все більше бетону та скла. А що якби все було навпаки?

Зелені міста – це не тільки естетика, але й якість повітря, наш настрій і довголіття. Європейські міста вже давно змагаються за звання найзеленішого. Лідирує Берлін, де парків і лісів виявилося найбільше, а Лісабон навіть отримав відзнаку «Європейська зелена столиця 2020», бо не лише піклується про збереження рекреаційних зон, а й активно впроваджує екологічні рішення для пересування містом.

Реальність:

Побачити зарослий джунглями Сіетл у
The Last of Us Part II

У The Last of Us Part II природа цілковито оволоділа планетою після апокаліпсису, що стався у світі гри. Нездатний чинити жодного опору, американський Сіетл перетворився на справжні джунглі зі зруйнованими хмарочосами та мостами, дорогами, що поросли травою, і ріками, що затопили добру половину міста. Але навіть попри руйнацію Сіетл і досі лишається впізнаваним: десятки крамничок, які завмерли в часі, музеї, покинуті помешкання та навіть культова вежа Спейс Нідл нагадують про минуле.

Поміж цими хащами свій шлях до помсти прокладає Еллі – головна героїня гри. З нею ми мусимо знайти кривдників і поквитатися з ними за страшні вчинки минулого. The Last of Us Part II поєднала напружену й нетипову історію про людську душу з найбільш технологічними рішеннями в індустрії відеоігор. Розробники досягли фотореалістичної графіки в деталізації персонажів, їхніх рухів та емоцій. І заразом зрежисували всі ігрові сцени за участі акторів – гра часто нагадує кіно, у якому ви берете безпосередню участь. Вижити серед спустошених міст буде непросто: Еллі доведеться вправлятися з ворожими угрупуваннями та зараженими. А ще пристосовуватися, слідкувати за кожним патроном і створювати нове спорядження із підручних засобів – таке воно життя в постапокаліпсисі.

Завести
робота-тваринку

Очікування:

Погратися з реальною розробкою –
собакою-генієм від Boston Dynamics

Котиків, песиків, морських свинок і навіть слимаків ми звикли бачити чи не в кожній квартирі. Але що робити, коли маєте жахливу алергію на шерсть чи раптом хочете, щоб ваш домашній улюбленець ще й виконував хатні справи?

У наш час уже й про це подбали. Наприклад, робособаки Spot від Boston Dynamics – це британська розробка, що здатна виконувати безліч видів промислових робіт і ще й дуже мило танцювати. Однак питання втілення такої мрії щільно впирається в ціну задоволення: Spot без апгрейдів обійдеться вам щонайменше в 74,5 тисячі доларів. Використання такого винаходу в домашніх умовах видається досить сумнівним.

Реальність:

Стати власником роботизованого
коня в Horizon Forbidden West

У світі Horizon Forbidden West стався загадковий апокаліпсис, унаслідок якого людство повернулося до первісного життя. Але з певними корективами: люди в Америці опанували сучасні технології, які нібито лишила цивілізація Древніх, а весь світ заполонили переважно агресивні тварини-роботи. Та навіть попри кепський характер роботизованої фауни головна героїня обов’язково знайде спосіб, як із нею потоваришувати. Horizon Forbidden West – це ще один ексклюзив для PlayStation 5 і сиквел до оригінальної Horizon Zero Dawn. Тут ви можете стати власником швидкого роботизованого коня, якого ще й годувати не треба. А щоб умить розправлятися з найстрашнішими ворогами, головна героїня гри Елой здатна приручити роботів-динозаврів – малих, великих, а іноді й просто гігантських.

Уміння героїні не обмежуються створенням підручного зоопарку. У її розпорядженні цілий арсенал зброї для полювання, технологічних гаджетів та обладунків зі світу доісторичного майбутнього. А ще в постапокаліптичній Америці є підводні зони із затопленими пам’ятками минулого й новими видами роботизованих тварин. Укупі з потужністю PlayStation 5 і надшвидким SSD всередині Horizon Forbidden West створює гарний відкритий світ з різноманітною технологічною фауною.

Відвідати Formula 1

Очікування:

Сидіти на трибуні серед
натовпу фанатів Formula 1

Легендарний чемпіонат світу з кільцевих автоперегонів Formula 1 уперше відбувся в 1950 році й відтоді проходить щороку. Гран-прі чемпіонату проходять у всьому світі, заповнюючи стадіони сотнями тисяч глядачів. Опинитися серед них і на власні очі побачити завзяті перегони на шалених швидкостях – мрія для багатьох фанатів. А ще Formula 1 – це справжнє конструкторське змагання. Команди-учасниці збудували безліч унікальних болідів, які мали не лише швидко долати відстань, а й витримувати суттєві навантаження. Чимало технічних напрацювань конструкторів Formula 1 нерідко використовувалися у виробництві звичайних серійних автомобілів, а сам чемпіонат постійно робив вагомі внески в розвиток автопрому.

Потрапити на стадіон в Австрії, Угорщині чи Великобританії зараз неможливо, тому фанати тішаться лиш прямими трансляціями. Та чи здатне це задовольнити жагу швидкості?

Реальність:

Влаштувати перегони
з друзями в Gran Turismo 7

Уявіть: ви самі берете участь в автоперегонах, керуєте власним автомобілем і виборюєте чемпіонство в змаганнях на очах у тисяч глядачів. У грі Gran Turismo 7 можна відчути себе справжнім спортивним гонщиком, проїхатися спеціально створеними трасами й стадіонами в Америці, Європі й Азії. І навіть стати власником великого автопарку. Навіщо визначатися з улюбленою маркою автомобіля, якщо можеш мати їх усі та навіть кастомізувати? Замінити підвіску, щоб збільшити плавність їзди, придбати новий глушник для посилення видуву чи міцніші гальма. Піклуватися про ігровий автомобіль доведеться так, неначе він справжній, адже саме від нього залежить левова частка вашої перемоги. Ну а решта, звісно, від власних гоночних здібностей.

Технології нового контролера DualSense дають змогу глибоко відчувати всі аспекти керування автомобілем – від потужності двигуна до текстури траси. Це дозволить буквально відчути швидкість у своїх руках. Для візуального занурення в перегони Gran Turismo 7 використовуватиме всю потужність нової консолі PlayStation 5 і впровадить технологію ray-tracing, що в реальному часі здатна вирахувати шлях променя світла та його взаємодію з поверхнями. Блискучі автомобілі та різноманітні ігрові локації виглядатимуть ще реалістичніше – й ось ви вже не просто сидите на трибуні Formula 1.

Розважитися в парку атракціонів

Очікування:

Покататися на найвищій гірці у світі

Швидкість, круті віражі та подув вітру в обличчя – й ось вас уже накрила хвиля радості, а шкірою побігли сотні мурашок. Якщо ви відвідували парки розваг, каталися на американських гірках чи великій каруселі з безліччю миготливих ліхтариків, то знаєте, про що ми.

Атракціони – це не лише безтурботні розваги, а ще й екстрим, де за настрій відповідає нейромедіатор – адреналін. Найбільше екстремальні розваги полюбляють у США, де є Kingda Ka – найвища гірка у світі висотою 139 метрів, що здатна за лічені секунди розігнати вас до понад 200 км/год. А от на каруселях, від яких холоне кров, добре знаються в Європі. У Швеції вас закружляє на висоті 122 метрів атракціон Eclipse з чудовим краєвидом на протоку. Та як би сильно ми не мріяли проїхатися на подібних атракціонах, доведеться ще трохи почекати.

Реальність:

Стати людиною-павуком, і піти в парк атракціонів у грі
Marvel’s Spider-Man: Miles Morales

Уявіть, що ви не тільки невпинно летите вперед у кабінці атракціону, а й самі є творцем акробатичних трюків. Візьміть керування персонажем Майлзом Моралесом у новому ексклюзиві для PlayStation 5
Marvel’s Spider-Man: Miles Morales й у ваших руках опиниться вся суперсила нової Людини-Павука. У Marvel’s Spider-Man 2018 року Майлза вкусив радіоактивний павук, а Пітер Паркер став його ментором і навчив сили та відповідальності. У новій грі здібності Майлза ще не настільки відточені, як у його наставника, проте він готовий здивувати своїм стилем і прийомами.

У світі Людини-Павука все місто – це персональний парк розваг, де радощі обмежені лиш вашою фантазією. Тут можна наважитися на швидкий спуск із верхівки найвищої будівлі чи спробувати поставити рекорд комбо-ударів, коли користуєтеся павучими здібностями. А з можливостями PlayStation 5, об’ємним звуком і тактильною віддачею контролера DualSense ви можете на дотик відчути, як це бути Людиною-Павуком.

Вирушити в космічну подорож

Очікування:

Колонізувати Марс разом зі SpaceX

Мрії про подорожі космосом породили чимало фантастичних оповідей про далекі химерні світи, які навіть важко уявити. Нині ж відпустка на Марсі вже не здається такою недосяжною. Чи все ще здається?

Так, Ілон Маск уже має план з колонізації Марсу: до 2050 року він планує заселити планету мільйоном жителів, щодня запускаючи ракети та створюючи робочі місця. Пророкувати навіть приблизну вартість такого задоволення – справа даремна, але Маск вважає, що 500 тисяч доларів вам має вистачити. Утім подорож на Марс має бути доступною кожному, тому для тих, хто раптом не має грошей, запропонують спеціальни кредити. Та поки ми потроху збираємо кошти на космічний туризм, доводиться шукати інші способи подорожі до galaxy far far away.

Реальність:

Прокинутися на невідомій планеті після корабельної аварії в грі Returnal

Забудьте про Марс, колонізацію й робочі місця: це занадто нудно для справжніх дослідників космосу. Прокинутися на невідомій планеті після корабельної аварії, і виявити, що її населяють монстри – ось це вже цікавіше. Новий фантастичний шутер Returnal пропонує космічну подорож, де є кровожерливі мешканці та загадкова планета. А ще померти тут неможливо. Можна спробувати, але відразу відчуєте ефект «дня бабака», наново розіб’єтеся на своєму кораблі й опинитеся на самому початку вашого шляху. Знову й знову. Після кожної смерті зовнішній вигляд планети змінюється, з’являються нові шляхи й іще більше небезпек. Стає не зрозуміло: чи це справжня магія, чи так ви просто божеволієте.

Технології об’ємного звуку PlayStation 5 у Returnal допоможуть орієнтуватися в просторі на слух, помічаючи найменші шорохи, на ворожій планеті це виявиться дуже доречно. А адаптивні тригери контролера DualSense дадуть змогу відчути кожен випущений заряд із гвинтівки. Лишається тільки насолоджуватися космічним туром і спробувати нарешті розірвати коло безкінечного хаосу.

Не відкладайте свої мрії на потім –
здійснюйте їх уже сьогодні на PlayStation!

Матеріал підготовлено за підтримки