Нову пісню U Horakh («У горах») випустив український музикант Zbaraski. Це перший за понад рік трек Івана Збараського, на який його надихнула поїздка в гори.

На відміну від попереднього матеріалу, у новому синглі домінує електронне звучання. «Думаю, це проявилося тому, що в період, коли я активно грав з вінілу на вечірках, то мав нагоду чути багато різноманітної танцювальної музики в диджей-сетах колег, й електро мене зачіпало особливо. Тому у 2020-му натхнення з минулих досвідів трансформувалося в трек про пережите в горах», – коментує The Village Україна Zbaraski.

Zbaraski – U Horakh

Разом із піснею Zbaraski випустив лірик-відео від режисерки Лізи Букіної. Трек U Horakh увійде в новий альбом, прем’єра якого планується на листопад. «[Альбом] був готовий ще на початку 2022-го, проте через повномасштабну війну реліз «підвис у повітрі», – каже Збараський.

Музикант додає, що зустрів початок повномасштабної війни в Нідерландах. Розповідає, що рішення переїхати ухвалив восени 2021-го, але відбулося це за три тижні до 24 лютого. «З початку [повномасштабної] війни я мітингував, волонтерив, а також завдяки Music Export Ukraine виступив у декількох європейських країнах, де мав змогу висловитися про війну й виконати свої пісні. Зараз працюю парт-тайм в агенції з працевлаштування, яка допомагає знайти роботу українцям у Нідерландах», – додає Збараський.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Zbaraski – музикант, який протягом тривалого часу займався продюсуванням. Співпрацював, зокрема, з VovaZIL ‘Vova й Alina Pash.

У 2019 році Zbaraski випустив дебютний альбом Bo Ya Tak Khochu, до якого ввійшли сингли Cofein, Bo Togo й Bo Ty.

Редакція The Village Україна виділяла альбом Zbaraski серед десяти найкращих українських альбомів 2019 року. «Я чекав на такого героя в українській музичній індустрії! Йому плювати, чи розумію я його тексти й чи відрізняю куплет від приспіву. Звучить свіжо, випереджаючи всіх у Східній Європі. Zbaraski я з гордістю представлю своїм іноземним друзям, типу навряд чи вони так зроблять», – коментував запис Іван Дорн.