«Уривки» – фотосерія фотографки Юлії Рубінської, у якій вона знімала фрагменти афіш на вулицях Одеси. Над проєктом Юлія працювала в 2019 році. «Фрагментована інформація спотворює реальність, надаючи їй нові форми й сенси. У сучасному світі з колосальним інформаційним потоком людина поглинає масу фрагментованої інформації. Так що ж вона отримує насправді: факт чи ілюзію за фактом?» – коментує авторка серію.


Юлія Рубінська – фотографка з Одеси, яка працює в жанрі репортажної й портретної зйомки, а також вуличної фотографії. Професійно займається фотографією з 2017 року. З фотосерією «Уривки» посіла третє місце в міжнародному конкурсі репортажної фотографії Life press photo 2020 у категорії «Повсякденне життя».

Класична історія про те, як «колись у дитинстві тато подарував мені плівковий фотоапарат» не про мене. Мій шлях до фотографії виявився довшим. Школа. Одеський державний морський університет. Менеджмент організацій. З менеджментом зв’язала своє доросле життя. Більшу частину часу бачила вулицю крізь вікно офісу. Аж поки три роки тому вперше не доторкнулася до фотографії. У свої 37 років у пошуках «нової себе» взяла в руки фотоапарат. Думала, що «загляну на хвилиночку», а залишилася, здається, надовго. Досі фотографія для мене – величезний, невивчений, не завжди зрозумілий, дивний і цікавий новий світ. Офісне життя залишилося позаду. Фотографія стала справою, яка мене захопила. Люблю довго гуляти з фотоапаратом, шукати в повсякденному те, що більшість людей не помічають через метушню. Часто зупиняюся, розглядаючи деталі простору. Моя фотографія неспішна.

The Village Україна та спільнота «Українська вулична фотографія» у рубриці «Камера спостереження» розповідає про людей, які знімають місто.