Артем Тульчинський – український фотограф, який мешкає та знімає у Нікополі. Знімати почав у 2012 році, а з 2017-го захопився жанром стрит-фото. Захоплення пов’язує з групою «Українська вулична фотографія», до якої долучився два роки тому.

У 2018 році Тульчинського відзначило журі конкурсу Sony World Photography Awards у категорії Street Photography. У листопаді він став фіналістом конкурсу фестивалю вуличної фотографії The Miami Street Photography Festival 2019.

Фото: Артем Тульчинський

  Нікополь – невеличке промислове місто на березі Каховського водосховища. Я люблю знімати біля води, міської дамби та пляжу. Ці місця живлять своєю енергетикою. Коли працюю, мені важливо не замилити око, вміти дивитися на вулиці свого рідного міста так, нібито я бачу їх уперше. Це для мене певний виклик.

Артем Тульчинський

фотограф із Нікополя

«Я зробив це фото на Водохреще 2019 року. Запам’яталося, що цього дня в мене було якесь завзяття, я знімав багато та довго, особливо не звертаючи уваги на те, що вода через пірнальників усе більше розходиться по льоду. Лише потім я помітив, що стою у калюжі».

The Village Україна та спільнота «Українська вулична фотографія» у рубриці «Камера спостереження» розповідає про людей, які знімають місто.