Тарас Бичко – фотограф зі Львова, який працює в жанрі вуличної та документальної фотографії. Він також є одним із засновників групи «Українська вулична фотографія» та амбасадором бренду Fujifilm в Україні. Фотографія Тараса ввійшла в книгу «100 Great Street Photographs» (Prestel, 2017).

The Village Україна публікує серію світлин Тараса Бичка «Поза часом». Працюючи над нею, фотограф подорожував Україною і намагався показати глядачеві час, який немов зупинився в 60-70-80-х роках. Фото зроблені у 2018-2019 роках.

«Переважно ці місця є спадщиною радянського режиму, який немов укорінився на підсвідомому рівні та продовжує своє життя, незважаючи на економічні, культурні та соціальні зміни навколо», – розповідає Тарас Бичко.

«Це один з перших кадрів, який ліг в основу серії. Він зроблений у Дрогобичі 2018 року. Проходячи повз перукарню, крізь відчинені двері у проході я помітив цю жінку. Вона була зайнята перукарськими процедурами. Навколо неї метушилась перукарка. Пройти повз антураж та атмосферу цієї сцени було неможливо. Складність таких кадрів полягає в тому, щоб не злякати «момент». Тож я зайшов у цей заклад, почав невимушену розмову з працівницею перукарні, спостерігаючи за об’єктом зйомки. Ставши частиною середовища, залишалось впіймати вирішальний момент», – розповідає фотограф про фото жінки в перукарні.

The Village Україна та спільнота «Українська вулична фотографія» у рубриці «Камера спостереження» розповідає про людей, які знімають місто.