The Village Україна разом з девелоперською компанією KAN у серії матеріалів «Новий киянин» розповідає про життя з комфортом. Перший матеріал присвячений створенню затишної атмосфери в квартирі.

Якщо кожного разу, повертаючись з роботи додому, ви не почуваєтеся як риба у воді – варто щось змінювати. Атмосфера затишку складається з дрібниць і не потребує капітального ремонту. Почніть із м’якого текстилю, картин і живих рослин.

Олена Фатєєва

Дизайнерка інтер’єру студії Fateeva Design

Я перекваліфікувалася у дизайнера інтер’єрів з графіка. Спочатку працювала з переплануванням та об’ємами, тоді вчилася додавати колір. Наступним кроком була гра з освітленням і текстурами. І остання сходинка – я навчилася застосовувати художні твори в інтер’єрі.

 

Найголовніше для мене в дизайні інтер’єру – це створення атмосфери, що викликає емоції

При шаленому темпі життя, інформаційному шумі потрібно створювати такий простір, де людина відчуватиме захищеність, заспокоєння та розслаблення.

Оцініть рівень затишку та атмосферу вашої квартири з того місця, де ви проводите найбільше часу. Адже саме таку панораму ви бачити найчастіше. Наприклад, сядьте на диван і роздивіться свою вітальню. Або ляжте на ліжко та оцініть затишок у вашій спальні – вас усе влаштовує?

Гарний інтер’єр – персоніфікований. Особливо це актуально в глобалізованому світі, коли все однакове і вироблене у величезних партіях. А гарний дизайнер може реалізувати об’єкти з однаковим плануванням зовсім по-різному, залежно від стилю життя власника.

ЖК Комфорт Таун від KAN Development

Колір

Колір створює атмосферу та передає характер власника

Сміливі графітові кольори шаф та сірі текстурні панелі на стінах – для холостяцької квартири

Білий інтер'єр для тих, хто відчуває надлишок інформації та картинок у щоденному житті.

Багряні відтінки, наприклад, кухонних панелей та шафи у спальні дають відчуття тепла.

Щоб додати тепла та сонячності – обирайте меблі жовтого кольору чи з відповідними елементами.

Інший шлях – шукати кольорові акценти для квартири, орієнтуючись на оточення

Наприклад, якщо навпроти ваших вікон розташований будинок зеленого кольору, який дає тінь у квартиру, найкращий спосіб – це поглибити ефект зеленого і підібрати меблі та декор відповідного кольору.

картини можуть стати основою інтер’єру. Їхній колір і динаміка можуть задати головну атмосферу усього простору. Однак дуже крутий арт може і «вбити» інтер’єр – на його тлі дизайн квартири видаватиметься невиразним. Найвищий пілотаж, це коли круті твори мистецтва доповнюють інтер’єр квартири і не «з’їдають» його.

ЖК Комфорт Таун від KAN Development

Світло

Дзеркало – важливий елемент інтер’єру, що розширює простір та додає «повітря» у невеликій квартирі. Проте дзеркало потрібно використовувати правильно. Важливо, щоб воно не створювало дискомфорту і дзеркал не було забагато. Вони не повинні відображатися один в одному та спотворювати квартиру.

Великі дзеркала варто розміщувати при вході. Це допоможе розширити коридор, якщо він вузький і погано освітлений. Великі дзеркала також доречні у ванній – це практично та допомагає візуально додати простору. Не варто розташовувати дзеркала там, де вони можуть створювати дискомфорт, наприклад, навпроти ліжка чи дивана.

Різні види ламп допомагають зонувати приміщення: один тип для кухні, інший для коридору, фактурні лампи – для вітальні та зони відпочинку. Наприклад, парні лампи незвичної геометричної форми додадуть цікавого акценту в зону відпочинку. Або ж одна лампа, що звисає, допоможе чітко виділити обідню зону в невеликій квартирі-студії.

Затишок у квартирі – це також можливість регулювати освітлення. Якщо ви відчуваєте потребу довше спати та не відволікатися на ліхтарі вночі та сонце зранку – обирайте штори з цупкого темного матеріалу. Нехай вони будуть до підлоги та повністю закриватимуть ваші вікна. Або ж обирайте темні чи навіть стильні чорні ролети.

Фактура

Для зони відпочинку обирайте великий та зручний диван, наприклад, зі шкіри (бажано теплого кольору), яка буде красиво старіти та покриватися тріщинками і плямами. Крім того, ваш диван має бути максимально зручним – настільки, щоб вам не хотілося з нього вставати.

Цікавого ефекту в інтер’єрі можна досягти завдяки фактурним панелям на стінах. Їхня текстура є лаконічною, а ще її цікаво розглядати під різним освітленням.

Щоб уберегти стіни в коридорі від механічних пошкоджень і полегшити собі життя – розташуйте біля входу невеликі меблі, що не даватимуть торкатися стін. Наприклад, доречним буде невеликий комод для ключів та дріб’язку.

В’язаний декор допомагає зонувати простір у невеликій квартирі. Наприклад, зону відпочинку в невеликій квартирі можна відділити килимком. Обирайте його відповідно до кольору дивана та розрахуйте розмір так, аби краєчок килима не загинався весь час. Знайдіть подібний на той, що в’язала бабуся – така текстура приємна на дотик і створює додатковий затишок.

Рослини можуть стати додатковим кольоровим акцентом у мінімалістичному інтер’єрі. Проте їх варто підбирати, зважаючи на умови освітлення, вологу, спосіб життя власників та загальну атмосферу квартири. Якщо ви багато працюєте і не готові весь час пересаджувати та поливати рослини – шукайте красиві сукуленти.

Додатковий затишок у квартирі – це декор у вигляді подушок, пледів та ваз. Створюйте атмосферу спокою там, де найбільше відпочиваєте – накидайте приємних фактурних подушок та пледів на диван, доповніть стіл цікавими вазами різних текстур та об’ємів. І нехай у них завжди стоять квіти чи сухоцвіт.

Атмосфера спокою та затишку – це приємна постіль у вашій спальні. Обирайте натуральні матеріали, орієнтуйтеся на тактильні відчуття та приємні саме для вас кольори. Можливо, у вас активне життя і ви потребуєте більше релаксації та відпочинку вдома, тоді надавайте перевагу спокійним пастельним відтінкам.

KAN DEVELOPMENT

українська девелоперська компанія, що працює у Києві з 2001 року

Серед проектів компанії: Ocean Plaza, «Паркове місто, «Комфорт Таун», Бізнес-центр 101 Tower, IQ Business Center, ЖК Tetris Hall, Академія Сучасної Освіти А+, Гімназія А+ та інші. На стадії реалізації нові живі квартали: «Файна Таун» на Нивках та Respublika на Теремках.

KAN створює місця, де хочеться більше: жити, бути, працювати. Зокрема, компанія першою в Україні створила ЖК у форматі «місто в місті», смарт-квартири та власну мережу освітніх закладів.

МАТЕРІАЛ ПІДГОТОВЛЕНО ЗА ПІДТРИМКИ