Платформа професійної психологічної підтримки Krisenchat Ukrainian досягла позначки в понад 22 000 безплатних консультацій. Більша частина звернень надійшла від дітей і підлітків. Цього важливого етапу команда досягла завдяки підтримці партнерів Save the Children Germany та SOS Children's Villages Worldwide. 

Фахівці Krisenchat Ukrainian надають психологічну підтримку щодня в цілодобовому форматі, незалежно від місцеперебування людини, життєвої ситуації та масштабу проблеми. Розпочати консультацію можна миттєво через Telegram (@krisenchatUA_bot), WhatsApp або SMS за номером (+49)1573599312.


фото: SEDUS STOLL AG

З чим може допомогти Krisenchat Ukrainian

Команда Krisenchat Ukrainian – це понад 50 фахівців, які працюють як штатні співробітники, а також психологи-волонтери. Звернутися до них можна з різними запитами: конфлікти й проблеми в родині та з партнерами, тривожність, стрес, хвилювання щодо майбутнього, симптоми депресії. 


фото: SEDUS STOLL AG

У межах консультації фахівець не ставить діагноз, а чат консультування не замінить довгострокову психотерапію, проте він допоможе знайти полегшення тут і зараз у найскладніший час. Консультації відбуваються українською або російською мовами з гарантією цілковитої конфіденційності.

«В Україні зростає потреба в доступній психологічній допомозі через негативний вплив повномасштабного вторгнення на емоційний стан людей. Ми вже підтримали багатьох українців, і це лише початок. У майбутньому ми залишатимемося поруч, тому що не зникає гостра потреба в підтримці, і в кожній новій розмові ми вбачаємо надію принести українцям полегшення», – підкреслює Ірина Пашкова, психологиня й менеджерка менторської команди в Krisenchat Ukrainian. 

Більше інформації та практичних порад щодо ментального здоров'я можна знайти Instagram, TikTok і Youtube Krisenchat Ukrainian.

Krisenchat – найбільша служба психосоціальної підтримки в Німеччині, яку заснували в травні 2020 року. З того часу її фахівці надали понад 120 000 консультацій для дітей і молоді в Німеччині. У березні 2022 року, уже за кілька днів після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, запустили український сервіс Krisenchat Ukrainian, що пропонує підтримку українською та російською мовами.

   

Матеріал підготовлено за підтримки KRISENCHAT