23 та 24 вересня «Сільпо» проведе фестиваль органічної української продукції. Його організовують у межах міжнародної ініціативи Organic September, до якої мережа приєдналася вперше в Україні. Захід відбудеться в супермаркеті «Сільпо» в ТРЦ Respublika Park, вхід – вільний.

На події можна буде познайомитись із виробниками органічної їжі, скуштувати їхню продукцію та придбати все зі знижкою до 15%.


Що таке Organic September

Organic September – це міжнародний рух, який популяризує споживання чистих та органічних продуктів. У вересні магазини, ресторани, фермерські ринки й інші організації, які долучилися до руху, можуть пропонувати спеціальні знижки, промоакції та події, пов'язані з органічними продуктами. Метою цієї ініціативи є підтримка сталого споживання та сприяння здоровому способу життя.

Чому «Сільпо» долучилося до Organic September

Команда «Сільпо» хоче допомогти гостям більше зануритись у поняття органічного виробництва, а також популяризувати споживання української органічної продукції. У партнерстві з громадською спілкою «Органічна ініціатива» вони роблять вересень місяцем української органіки.

Що можна буде продегустувати на фестивалі?

 органічний сир, молочну та м'ясну продукцію від «Старий Порицьк»Organic Milk «O» й Organic Meat;

 свіжі фрукти й овочі від господарства «Дунайський Аграрій»;

 борошно, олію та крупи, зокрема безглютенові від «Екород», «Козуб Продукт», та Garna;

 пастилу від Brancho;

 карпатський іван-чай Molfar Organic Tea.

Як відрізнити органічний продукт від неорганічного

Зрозуміти, що ви купуєте органічний продукт, можна за спеціальним маркуванням Євролистка або ж Українського листка. Ці позначки гарантують, що:

• продукти перевіряють на кожній стадії виробничого процесу;

• на органічних господарствах, де їх виготовляють, не використовують синтетичних пестицидів і добрив, які виснажують ґрунт і потрапляють у їжу;

• тварин утримують у наближених до природних умовах, їх не годують гормонами й антибіотиками;

• у продуктах зберігається ще більше вітамінів та антиоксидантів, і вони дійсно смачні;

• органічні продукти не містять хімікатів і не викликають алергічні реакції.

  

ДЕ:

ТРЦ Respublika Park

КОЛИ:

23 та 24 вересня

13:00–19:00

   

Фестиваль організовує «Сільпо» та ГС «Органічна ініціатива» за підтримки Швейцарії в межах програми «Органічна торгівля заради розвитку в Східній Європі (OT4D)», що впроваджується IFOAM – Organics International у партнерстві з HELVETAS Swiss Intercooperation і Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL).

   

Матеріал підготовлено за підтримки «Сільпо»