Гончарство є невіддільною частиною української культури. Протягом століть воно видозмінювалося й набувало регіональних особливостей. Майстри мануфактури Artglina підхопили й продовжують справу прадідів, створюючи глиняні вироби не лише в традиційній манері, а й експериментуючи зі стилями. Для їхнього виготовлення вони використовують українську екологічно чисту глину й послуговуються старовинною п’ятиступеневою технікою. А ще пропонують постійну знижку 20% для військових ЗСУ.

The Village Україна разом з ArtGlina зібрали 10 глиняних виробів ручної роботи, які доповнять будь-яку колекцію посуду або стануть оригінальним подарунком.

Глиняна чашка «Вегвізир»

Ціна – від 1200 до 1290 гривень

Чашка обʼємом 350–400 мілілітрів входить до колекції «Вікінги». На ній зображено рунічний компас, відомий як Вегвізир. Легенди свідчать, що вікінги часто наносили його на кораблі, щоб забезпечити собі повернення додому. Усередині чашка оздоблена глазур'ю унікальних кольорів і відтінків.

Гончарі створили цю чашку, щоб її власники відчули велич духу й волелюбність скандинавських народів й отримали сили та натхнення перемагати.

Купити

Глиняна чашка «Трикветр» із ручкою

Ціна – від 1450 до 1540 гривень

Чашка із зображенням трикветра входить до колекції «Вікінги». Вона має традиційну місткість 350 мілілітрів і буде зручною для заварювання чаю, адже довго зберігатиме його температуру й аромат. Через орнамент майстри намагалися передати велич історії скандинавських народів, а сама форма імітує античний кухлик. Зовнішнє оздоблення гармоніює з внутрішнім гладким склінням.

Купити

Глиняна чашка «Море»

Ціна – від 430 до 720 гривень

У кожному виробі Artglina підкреслює єдність із природою як основу мистецтва роботи з глиною. Усередині невеликої чаші обʼємом від 200 мілілітрів і більше зобразили глибокий океан за допомогою унікального скління, зовнішнє оздоблення створює враження, ніби маленькі мушлі обрамляють хвилю.

Купити

Глиняна чашка з тризубом

Ціна – від 1200 до 1290 гривень

На чашці обʼємом 300–400 мілілітрів майстри зобразили тризуб – один із прадавніх українських символів. Його найдавніше зображення, віднайдене археологами, датується 10 століттям. Припускають, що в той час це був магічний знак роду, оберіг.

Колір внутрішнього скління чашки може різнитися від жовтого й блакитного до зеленого, де кольори змішались між собою. Кожен виріб вдається неповторним як за кольором, так і за формою. Коли власник бере цю чашу до рук, він тримає частинку української землі, адже кожен виріб роблять з української глини.

Купити

Глиняна чашка «Камені»
з ручкою

Ціна – 630 гривень

Чашка ручної роботи «Камені» обʼємом 250–300 мілілітрів гармонійно поєднує силу природних елементів, красу мальовничої природи та неповторне тепло глини. Унікальні темні відтінки гладенького, шовковистого скління всередині доповнює оздоблення з вирізьблених каменів зовні.

Купити

Глиняна чаша «Горіх»

Ціна – від 450 до 540 гривень

Витончена чаша обʼємом 80 мілілітрів стане справжньою знахідкою для тих, хто любить церемонії чаювання або ж міцний еспресо. Щоразу унікальне скління всередині поєднали з вишуканим гравіюванням у формі горіха зовні.

Купити

Глиняна тарілка «Море»

Ціна – 730 гривень

Тарілка вирізняється вишуканим морським дизайном: її особливістю є унікальний візерунок морських мушель, витіснений глиною. Як і всі інші вироби бренда, тарілка виготовлена виключно з натуральних екологічно чистих матеріалів. Її зручно використовувати для будь-яких страв, а особливо для пасти.

Купити

Глиняна тарілка «Камені»

Ціна – від 730 до 830 гривень

Сучасне професійне мистецтво кераміки – це глибока традиційність, пластична виразність, народна декоративність і простота, яка надає самобутньому мистецтву національного колориту. На створення тарілки майстрів надихнула сила каменів і скель. Їх зобразили за допомогою гравіювання, унікальної текстури і яскравої внутрішньої глазурі.

Купити

Глиняна маленька піала «Сонце»

Ціна – від 1100 до 1190 гривень

Маленька піала ручної роботи «Сонце» на 200 мілілітрів має ідеальний розмір для гарячих страв, як-от: супу, але чудово підійде й для гарячих напоїв. Зовнішню сторону виробу прикрасили унікальним гравіюванням, що нагадує сонячні промені, а внутрішнє скління є унікальним для кожного виробу: від космічних мотивів до зелено-жовтих кольорів, що нагадують трави.

Купити

Глиняний набір посуду на 3 або 4 маленькі чашки «Камені»

Ціна – від 2650 до 3450 гривень

Керамічний набір виготовлений за оригінальними старовинними технологіями з використанням винятково натуральних екологічно чистих матеріалів. Для внутрішнього оздоблення обрали темні відтінки гладенької, шовковистої глазурі, а зовні вирізьбили узори, що нагадують камені. Кожна чаша обʼємом від 120 до 150 мілілітрів є вдалим рішенням для щоденного домашнього використання або для чайної чи кавової церемонії.

Купити

МАТЕРІАЛ ПІДГОТОВЛЕНО ЗА ПІДТРИМКИ