Туристичний оператор JoinUP! запустив тури на Мадейру. Це португальський острів в Атлантичному океані з м’яким кліматом і незвичайною природою. Навіть восени на туристів чекають прогулянки зеленолистими реліктовими лісами, купання в теплому океані та дегустація традиційних місцевих напоїв мадери та пончі. А як щодо відвідин музею Кріштіану Роналду?

The Village Україна разом із Join UP! розказують, чому варто вирватися на Мадейру посеред холодної української осені.

Втекти від осіннього холоду, але не в спекотне літо

Острів Мадейра розташований в Атлантичному океані. Він вирізняється поєднанням тропічних і середземноморських рослин із синявою моря. Майже половина території – заповідники з реліктовими лісами. Їхній природоохоронний статус допомагає португальцям зберігати природу в її первозданному вигляді.

Середньомісячна температура на острові мало змінюється протягом року. Влітку у столиці Мадейри, Фуншалі, вона підіймається до +24° C, а взимку не опускається нижче +18 ºC.

Осідлати хвилі чи поніжитися в природних басейнах

Відпочинок на Мадейрі може сподобатися людям різного віку з абсолютно різними запитами. Для тих, хто хоче відпочити від шуму міста, острів відкриє дику природу, яку не зустрінеш на материку. Туристи зможуть гуляти лісами, плавати в природних басейнах або насолоджуватися звуком Атлантичного океану на пляжах із чорним піском.

Більш активні відпочивальники мають доступ до величезної кількості водних розваг. Тут можна займатися серфінгом, хайкінгом, яхтингом і вітрильним спортом, спробувати паддлбордінг або просто спостерігати за китами.

Туристам також пропонують дослідження історичних поселень і природних пам’яток, як-от гір і реліктових лісів із незвичайними деревами, які розташовані в різних частинах Мадейри.

Реліктові ліси та левади

У природному парку Мадейри й екологічному парку Фуншала варто відвідати левади. Це зрошувальні канали, які використовують для вирощування овочів і фруктів. Аби сільське господарство давало плоди, по ним місцеві жителі відводять воду з гір. Сьогодні левади стали мальовничими пам’ятками та свідоцтвом працелюбності португальців. Уздовж них прокладені туристичні стежки, що ведуть крізь реліктові ліси аж до гір.

Реліктові ліси та левади

У природному парку Мадейри й екологічному парку Фуншала варто відвідати левади. Це зрошувальні канали, які використовують для вирощування овочів і фруктів. Аби сільське господарство давало плоди, місцеві жителі відводять воду з гір. Сьогодні левади стали мальовничими пам’ятками та свідоцтвом працелюбності португальців. Уздовж них прокладені туристичні стежки, що ведуть крізь реліктові ліси аж до гір.

Високі гори

У центральній високогірній частині Мадейри розташований оглядовий майданчик Айра-ду-Сераду. Його поставили на висоті понад 1000 метрів над рівнем моря. З майданчика відкривається краєвид на дивовижні пейзажі острова та невеличке село монахинь Курош-Фейраш.

Історичні поселення

У північно-західній частині можна відвідати село Камора де Робуш. Воно є одним із перших поселень на Мадейрі й розташоване всього за сім кілометрів від Фуншала. На місцевій вулиці барів ви зможете спробувати особливе острівне вино мадеру та традиційний напій місцевих жителів пончу, який роблять із меду, лимона та бренді. Подейкують, що в цьому селі відпочивав сам Вінстон Черчилль.

У східній частині Мадейри починаються пішохідні маршрути в гори. А також тут є село Камаша, жителі якого багато разів змінювали місце свого поселення, поки не зупинилися на сході. У центрі спостереження Фрейра-де-Мадейра туристи зможуть подивитися на місцевих птахів.

Природні басейни

На півночі острова природа більш дика й не освоєна людьми. Тут розташоване містечко Порт-Маніш, що відоме своїми природними басейнами. Вони сформувалися під упливом океанських хвиль, які розбивалися об вулканічні скелі. Завдяки цьому утворилися природні ванни із солоною водою.

Снідати екзотичними фруктами

Гастрономія Мадейри проста та смачна. Під час відпочинку ви зможете поласувати стравами з равликів, свіжою рибою та місцевими солодощами.

На острові також є багато незвичайних фруктів, як середземноморських, так і тропічних. Ви дізнаєтеся, що таке анона, гуава, бананас, маракуя та зможете кожного дня досліджувати нові смаки.

Снідати екзотичними фруктами

Гастрономія Мадейри проста та смачна. Під час відпочинку ви зможете поласувати стравами з равликів, свіжою рибою та місцевими солодощами.

На острові також є багато незвичайних фруктів, як середземноморських, так і тропічних. Ви дізнаєтеся, що таке анона, гуава, бананас, маракуя та зможете кожного дня досліджувати нові смаки.

Прокидатися з краєвидом на океан

Туроператор JoinUP! пропонує готелі, що розташовані в столиці острова Фуншале, і підходять для різних категорій туристів.

Якщо ви любите досліджувати міста, їхні архітектуру та культуру, зверніть увагу на готель Hotel Windsor 4*. Він розташований у самому центрі міста Фуншал – столиці Мадейри. До архітектурних пам’яток, ресторанів і барів із цих готелів можна буде дістатися пішки.

Pestana CR7 Funchal – місце для відпочинку справжніх фанів Роналду. Це вишуканий готель, проєкт якого розробили у співпраці з футболістом. Тут навіть є музей, присвячений Кріштіану. Якщо любите виходити в море, всього за 300 метрів розташована пристань для яхт.

Умови в’їзду

Умови в’їзду на територію Португалії, й зокрема на Мадейру, є досить лояльними. Ви повинні мати ПЛР-тест на COVID-19 (зроблений за 72 години до в’їзду) або сертифікат про вакцинацію чи довідку, що ви перехворіли протягом 90 днів до прибуття на острів.

Хочу на Мадейру з JoinUP!

Матеріал підготовлено за підтримки