Вибір і купівля квартири – важливий крок, який треба продумати заздалегідь. У якому ЖК обрати квартиру? Якою вона має бути? З ремонтом чи ні? Ці та ще безліч інших питань можуть виникнути у процесі ухвалення рішення молодою сім’єю.

The Village Україна разом із KAN Development розповідають, як обрати квартиру та які деталі під час вибору враховувати.

Оберіть надійного забудовника

Перед купівлею квартири обов’язково перевірте всю офіційну документацію забудовника житлового комплексу. Для будівництва нового ЖК він повинен мати такі документи на землю: акт про право власності на ділянку, договір оренди, термін дії якого не повинен закінчуватися в той самий час, що і будівництво, і договір про право постійного користування ділянкою.

Також слід переглянути дозвіл на будівельні роботи із прописаною специфікацією будівництва житлового багатоквартирного комплексу. Для ЖК у Києві мають бути технічні умови на під’єднання будинків до комунікацій міста. Звертайте також увагу на те, скільки часу реалізовували попередні проєкти з портфеля забудовника та коли їх завершили.

Окрім дозвільної документації, у замовника будівництва, забудовника та генерального підрядника перевірте наявність містобудівних умов і обмежень, відсутність судових спорів. Генеральний підрядник також повинен мати ліцензію на дозвіл будівництва.

Дозвіл на будівельні роботи, ліцензія генпідрядника, технічні умови на підключення інженерних мереж і документи на землю повинні бути завірені дозвільними органами. Цю проєктну документацію вам зобов’язані показати у відділі продажів або розмістити на сайті новобудови.

Скористайтеся онлайн-сервісами для перевірки документації

Щоби бути цілком упевненим у легальності всіх будівельних робіт, можна також самостійно скористатися такими онлайн-інструментами:

  • Якщо ділянку не вдалося знайти, пошукайте її в Державному реєстрі прав на нерухоме майно. Вказавши адресу, реєстраційний номер об’єкта нерухомості або кадастровий номер земельної ділянки, можна дізнатися, хто володіє землею під забудову житлового комплексу

За 20 років існування компанія KAN Development вчасно здавала кожен свій об’єкт, адже цей принцип інтегрований в її бізнес-модель. У компанії додають, що завдяки цьому інвестиції у проєкти KAN є більш надійними, ніж банківські депозити.

Перевірте територію житлового комплексу

Під час карантину ми усвідомили, як важливо мати зручну інфраструктуру в найближчій доступності. Паркові зони, дитячі майданчики, магазини та ресторани на території житлового комплексу дозволяють економити час і проводити його з родиною, а не в заторах. Ось які елементи інфраструктури розмістили в об’єктах KAN:

  • ЖК «Республіка». На території розташовані декілька зелених зон, зона BBQ, дитячі майданчики, два футбольних і два баскетбольних поля, майданчики для гольфу, волейболу та бадмінтону, а також перший в Україні корт для падл-тенісу. Для всіх мешканців ЖК прокат спортивного обладнання безкоштовний. Також створили зону для вигулу собак. На території комплексу є дитячий садок, школа, магазини та ресторани.
  • ЖК «Файна Таун». Тут є променадні зони, дитячий майданчик та дитячу кімнату. Спортивний майданчик зробили в колаборації зі спортивним брендом Puma. Забудовник планує незабаром відкрити перший в Україні публічний басейн для мешканців, BBQ-зону та додаткову спортивну зону. А відкриття дитячого садка та школи запланували на 1 вересня 2022 року.
  • ЖК «Тетріс Хол». Комплекс містить власний ландшафтний парк розміром понад 5000 квадратних метрів, бібліотеку, спортивний зал, дитячу кімнату, спортзал, басейн на висоті 90 метрів, найвищий бар у Києві та дитячий садок.

Зверніть увагу на енергоефективність і функціональність житла

Про енергоефективність ЖК можна судити за матеріалами, які використовували для будівництва й утеплення комплексу для теплоощадження. Усі об’єкти KAN зробили з екологічних матеріалів. Щоби переконатися в цьому, можна запросити додаткові документи в девелопера чи у відділі продажів. Так, наприклад, комплекс UNIT.Home побудують за міжнародним методом BREEAM (провідний і найбільш широко вживаний метод оцінки екологічної ефективності будівель – ред.), який використовують у 83 країнах світу.

Перевірте наявність додаткових сервісів для мешканців ЖК

Важливо, щоби житловий комплекс мав власну керівну компанію. Окрім наявності такої компанії, KAN пропонує декілька сервісів для резидентів своїх житлових комплексів:

  • Мобільний додаток KAN Home
    За допомогою цього додатка можна оплачувати комунальні платежі, бронювати зони відпочинку, керувати системою безпеки та спілкуватись із менеджерами компанії.
  • Власна анімаційна команда
    KAN Development – перший в Україні девелопер, який має власну анімаційну команду на території всіх своїх комплексів. У період локдауну багато батьків залишились із дітьми на довгий час, а професійна анімаційна команда прийшла їм на допомогу. Кожні вихідні вона пропонує нову програму із квестами й майстер-класами, вчить дітей танців, а також проводить чемпіонати з бадмінтону. Програми з анімації розробляють, враховуючи вік та інтереси мешканців комплексу.
  • KAN Events
    KAN Events організовує дитячі свята в житлових комплексах девелопера. Уже розробили понад 30 програм, у яких врахували всі організаційні питання: від концепції свята до місця його проведення.
  • Сортування сміття
    Девелопер має соціально-екологічну ініціативу «Сортуй сміття з КАN». Її мета – поширити культуру сортування відходів і зменшити кількість сміття на сміттєзвалищах. Для цього встановили урни для сортування в усіх житлових комплексах та уклали договір зі сміттєпереробним заводом. Крім цих ініціатив, у ЖК «Файна Таун» і ЖК «Республіка» є станції вело- та каршерингу, а також швидкісні зарядні станції для екологічного транспорту.

Оберіть квартиру, зважаючи на потреби

Щоб одразу заселитися у квартиру, не витрачаючи час на ремонт, KAN Development пропонує вже готові квартири у ЖК «Республіка». Цей варіант підходить для тих, хто не хоче ще декілька років перебувати в режимі активного будівництва.

Проте якщо ви хочете зробити власний унікальний ремонт і займатись дизайном майбутнього житла, обирайте квартиру зі зручним плануванням під ваші потреби й облаштовуйте її на свій смак.

Завчасно дізнайтеся деталі про оплату

Перед купівлею квартири варто ретельно вивчити умови договору, запитати в забудовника про наявність власної розстрочки та про можливість кредитування від банку.

Компанія KAN пропонує розстрочені платежі, що є безвідсотковими до моменту введення будинку в експлуатацію. Також можна скористатися спільною кредитною програмою KAN з «Ощадбанком».

Варіанти програм кредитування від Ощадбанку:

  • «Звісно, файно» – програма для придбання житла на первинному ринку у ЖК «Файна Таун»
  • «Звісно, комфортно» – програма для придбання житла на вторинному ринку у ЖК «Файна Таун», ЖК «Республіка» та ЖК «Комфорт Таун».

Умови кредитування:

Термін – до 10 років

Сума кредиту – від 100 000 до 10 000 000 гривень

Відсоткова ставка – від 11,99%

Матеріал підготовлено за підтримки KAN Development