Компанія 104.ua у співпраці з Регіональною газовою компанією відкрила інноваційний центр обслуговування споживачів газу з усієї України. У клієнтському просторі на вулиці Хрещатик, 52 об’єднали всі онлайн-, офлайн- і дистанційні послуги компанії. А ще облаштували дитячий та освітній простори.

The Village Україна разом із компанією 104.ua розповідає, як може виглядати сучасний комунальний сервіс.

Онлайн і офлайн проти черг:

з чого складається єдиний сервіс обслуговування споживачів газу

Ще донедавна, якщо виникали проблеми з газопостачанням у будинку чи на дачі, уникнути походу в газову контору було неможливо. У відповідь на цю проблему компанія 104.ua розробила єдиний центр обслуговування, де об’єднала газорозподільні компанії, продавців і споживачів газу з усієї України. Єдиний сервіс 104.ua об’єднує три основних напрями.


Електронний особистий кабінет, а ще чат-бот і мобільні сервіси

Для комфортного сервісу компанія розробила додатки для Android та IOS, а ще чат-боти 7104 у Viber і Telegram. Чат-боти зручні тим, що надають миттєвий доступ до інформації за особовим рахунком без реєстрації, а з одного акаунту можна управляти 5 особовими рахунками газу. Для виправлення помилки в показниках достатньо відправити в месенджері актуальне фото лічильника – система сама внесе зміни до вашого особового рахунку. Без виїзду інспектора та перевірки.

Також є особистий електронний кабінет, що доступний із будь-якої точки світу й дозволяє здійснити онлайн-оплату, оформити електронне звернення, переглянути статистику за попередні періоди, а ще веде облік в енергетичних одиницях.

Для власників підприємств розробили сервіс «104.ua бізнес онлайн», де можна вести електронний документообіг, усе зберігати в одному кабінеті, керувати обсягами споживання в добовому режимі, фіксувати оперативні дані приладів обліку тощо.

Один контакт-центр для всієї України

Він опрацьовує 60 млн звернень на рік, щоденно без вихідних з 8:00 до 20:00. Тут також приймають показання лічильників через SMS та IVR. У центрі допоможуть розібратися з рахунками, або нададуть консультацію щодо послуг газових компаній, чи інформацію щодо останніх змін у законодавстві та правил газопостачання.

Клієнтів обслуговують у 120 сучасних центрах

Вони розташовані у 16 областях у великих містах і райцентрах з урахуванням пішохідних і транспортних потоків. Усі простори open space, споживач газу сам може вибрати зручний для себе час і консультанта або ж скористатись терміналами 104.ua.

Для кожного споживача газу 104.ua – це єдина точка входу до цілої екосистеми сервісів. 104.ua доступний незалежно від того, де мешкає клієнт, де розташований його газифікований будинок або квартира. Єдиний сервіс працює без прив’язки до географії газових компаній, отже – 104.ua не має кордонів.

Юрій Петрук

директор ТОВ «104.ЮА»

Клієнтський центр на Хрещатику: термінали без черг і простір для дітей

У компанії 104.ua зазначають, що це проєкт із новою філософією обслуговування клієнтів: вільний простір без черг, де кожен обирає зручний спосіб для обслуговування. Наприклад, відвідувачі можуть обрати допомогу консультантів або самостійно скористатися можливостями центру. Автори проєкту вивчали досвід і напрацювання в клієнтському сервісі світових компаній, щоб розробити власний інноваційний клієнтський простір у центрі Києва.

Також відвідувачі можуть звернутись до менеджерів у зоні експрес-консультацій. Окремо розміщуються зони консультацій щодо питань підключення до газової мережі або замовлення реконструкції наявних проектів.

На першому поверсі центру облаштовано дитячий куточок із розвивальними іграми. На другому – освітній простір для проведення презентацій, семінарів і майстер-класів щодо актуальних питань постачання газу та його доставлення. Також планують проводити майстер-класи з робототехніки для дітей. Як і всі 120 центрів в Україні, простір на Хрещатику petfriendly.

Інноваційний клієнтський простір 104.ua надає послуги по всій країні. Якщо ви працюєте в Києві, а маєте житло в іншому місті України, саме тут є можливість вирішити всі питання газопостачання.

Кому доступний єдиний клієнтський сервіс 104.ua

Споживачам газу, яких обслуговують оператори ГРМ:

АТ Вінницягаз, АТ Волиньгаз, АТ Дніпрогаз, АТ Дніпропетровськгаз, АТ Житомиргаз, АТ Закарпатгаз, АТ Запоріжгаз, АТ Івано-Франківськгаз, АТ Київоблгаз, АТ Криворіжгаз, АТ Львівгаз, АТ Миколаївгаз, АТ Рівнегаз, АТ Сумигаз, АТ Харківміськгаз, АТ Харківгаз, АТ Хмельницькгаз, АТ Чернівцігаз, АТ Чернігівгаз

та постачальники газу:

Вінницягаз Збут, Волиньгаз Збут, Дніпропетровськгаз Збут, Житомиргаз Збут, Закарпатгаз Збут, Запоріжгаз Збут, Івано-Франківськгаз Збут, Київоблгаз Збут, Львівгаз Збут, Миколаївгаз Збут, Рівнегаз Збут, Сумигаз Збут, Харківгаз Збут, Хмельницькгаз Збут, Чернівцігаз Збут, Чернігівгаз Збут.

104.ua Mobile

для побутових споживачів із смартфонами з iOS або Android

Чат-боти 7104 у Viber і Тelegram

для користувачів месенджерів

Матеріал підготовлено за підтримки