З 18 по 21 липня у Дніпрі проведуть міжнародний фестиваль «Джаз на Дніпрі» у форматі open air. У відновленому форматі фестиваль відбудеться в рамках програми «Культурна столиця». Цьогоріч серед хедлайнерів: джазмени з України та світу, серед яких володарі «Греммі». Ще одна особливість цьогорічного «Джазу на Дніпрі» – різні міські локації для концертів.

The Village Україна спільно із фестивалем «Джаз на Дніпрі» розповідають про сцени та програму заходів, які варто відвідати.


Сцена «Центральна»


Сцена фестивалю розташована на Європейській площі – у самому серці Дніпра, біля «французької каруселі» та ЦУМу. Тут проведуть концерти 18 та 19 липня.

18 липня – перший день «Джазу на Дніпрі», початок о 18:30. Серед учасників джазового концерту – дніпровські виконавці. На заході виступатимуть гурти «Dixie. Dp.ua», «Кредо», квартет Романа Арчакова та квінтет Юрія Біленка.

19 липня тут гості почують гурт Little band В. Марховського, Funky Fresh, Олександра Любченка та квартет Ігоря Кручиненка.


Сцена «Фестивальна»


Локація розташована на Фестивальному причалі – одному з найбільш мальовничих місць Дніпра – біля артоб’єкта «Куля бажань». Тут організатори влаштують другий день «Джазу на Дніпрі».

19 липня на Фестивальному причалі захід почнеться о 18:30. Цього дня гості почують новомосковський вуличний біг-бенд і біг-бенд під керівництвом Ю. Паламарчука. Також виступлять Paul Seedorenko quartet і тріо Бернда Райтера (за підтримки програми «Двосторонній рік культури Австрія-Україна 2019»). А під час виступу гурту «Бугі-Денс» на локації влаштують танцювальний флешмоб із лінді-хопу та свінгу.


Сцена CHARISMА


У другий день фестивалю концерти також проведуть на Катеринославському бульварі – тут облаштують сцену Charisma. Це підсвічене вогнями місце називають «куточком Європи у Дніпрі». Це одна з улюблених локацій для вечірніх прогулянок серед містян.

19 липня тут виступатимуть Chester Harlan, Franz Bauer й Ольга Данченко, тріо Бернда Райтера, Тетяна Гончарова, а також джазовий колектив Blue Horse із програмою Blue horse never cries.


Головна сцена на Монастирському острові


Монастирський острів – частина парку імені Тараса Шевченка. Саме тут, на головній сцені заходу, проведуть останні два дні «Джазу на Дніпрі». На території фестивалю працюватиме фудкорт, а біля глядацького залу – кілька барів. Крім того, на заході буде окрема VIP-трибуна з обмеженою кількістю квитків. На ній розмістять окремі бари, а також зручні сидіння. Вхід на фестиваль – за попередньо придбаними квитками або за реєстрацією до фанзони.

На Монастирському острові влаштують фотовиставку «Общение без границ в стиле джаз» на музичну тематику. Також проведуть екскурсії островом, покажуть експозицію історичного музею та інсталяцію «Вторая жизнь» від студентів Академії будівництва та архітектури.

Крім того, організують майстер-класи з гри на африканському барабані, з пісочної анімації та ебру (малювання на воді), чайної церемонії та створення джазового іміджу за 15 хвилин.

До сторічного ювілею Арта Блейка та Нета Кінга Коула влаштують шоу «Вогняні скульптури», на якому будуть виліплювати та обпалювати тотемні фігури.

Для зручності жителів і гостей міста у Дніпрі встановлюють понтонний міст. Через нього можна потрапити на головну сцену заходу. Організатори зазначають, що це найкоротший шлях до локації.

20 липня на головній сцені фестивалю о 18:30 відкриє концерт Sylwester Ostrowski & JCS.

Цього дня також виступить гурт The Messenger Legacy – послідовники відомого ударника та засновника джазового комбо Артура Блейка і його команди Jazz Messengers. Їхній концерт присвячений сторіччю з дня народження Блейка.

Ще одні учасники концерту на Монастирському острові – Cyrus Chestnut trio, що складається з піаніста, контрабасиста й барабанщика. Також гості почують класичний джаз в оригінальному виконанні від The Hot Sardines.

21 липня на Монастирському острові першими о 18:30 виступатимуть DrumArt Big Band & Tony Momrelle & Sacha Mars з ювілейною програмою до 100-річчя джазової легенди Нета Кінга Коула. Солістами програми будуть британський соул-вокаліст Тоні Момрелль і французька співачка українського походження Sasha Mars.

А після них: Chester Harlan – Franz Bauer duo feat. Argentum quintet, Eli Degibri quartet, хедлайнер дня Richard Bona group та Tony Momrelle group.


Парк розваг «Планета»


У рамках фестивалю «Джаз на Дніпрі» для дітей облаштують спеціальний парк розваг «Планета». Тут будуть:

⧫ аніматори у костюмах ляльки Лол, Залізної Людини, СуперВумен;

подарунки (сертифікати, кульки, брендована продукція від партнерів заходу).

⧫ дитяча зона із розвивальними іграми;

майстер-класи з малювання кольоровим піском;

⧫ ігровий реквізит (павутиння, парашут, ігровий тунель, м’який конструктор, канат та інше);

поліграфія (візитки, флаєри).


Переваги для тих, хто придбав квитки на фестиваль:

можливість паркування автівки (при вході на фестиваль через понтонний міст та пред’явленні квитка);

видача дощовика (у разі дощу);

 більш зручна видимість сцени;

місця з підвищеним комфортом;

індивідуальні бари;

сюрпризи від партнерів проєкту.

Коли: 18-21 липня о 18:30
18 і 19 – безкоштовні концерти в місті;
20-21 – концерти на головній сцені фестивалю.

Де: місто Дніпро, Монастирський острів, міські локації

Купити квиток

Детальну інформацію про фестиваль «Джаз на Дніпрі» можна знайти на сайті.


Матеріал підготовлено за підтримки

Фото: Margo Marvik