Ейфелева вежа та Лувр – стандартні місця для світлин з Парижа. Але по-справжньому класна фотографія потребує підготовки та креативу.

27 березня Huawei презентував у Парижі новий флагманський смартфон P30Pro з камерою від Leica. Його особливості: зум до 50 разів, нічна зйомка, потужна батарея та вбудований у дисплей динамік.

Журналістка The Village Україна Софія Данилова на власному досвіді розповідає про небанальні локації та ідеї для фото з Парижа, зроблені за допомогою Huawei P30Pro.

Кадр на літній терасі

Плетені стільці та столи з мармуру на літніх терасах паризьких кафе посперечаються у фотогенічності з Лувром. Крім того, місцеві кафе – це найкращі локації для стрит-фото та красивої портретної зйомки. Класика – відоме і досить туристичне Cafe de Fleur. Але підійде будь-яка затишна кав’ярня з еспресо та круасанами.


Режим «Апертура» в камері Huawei P30Pro розмиває тло та виділяє головний об’єкт у кадрі. Під час зйомки можна також налаштовувати отвір діафрагми для регулювання рівня світла в кадрі. За якісний ефект боке у смартфоні відповідає четверта TоF-камера, що точно вимірює глибину об’єктів. Фон розмивається поступово, залежно від глибини того чи іншого об’єкта на світлині.


Життя паризької вулиці

Париж – місто, що живе. Поряд з туристами кудись поспішають офісні працівники, бігають діти та ходять за руки літні пари. Поміж селфі подивіться навколо та зробіть кілька живих фото. Наприклад, велосипедиста на дорозі чи красивої літньої пари.


Для фото з рухомим об’єктом у кадрі наведіть фокус і зробіть серійну зйомку. Так вам буде з чого вибрати. У цьому режимі камера в смартфоні Huawei P30Pro і вбудований штучний інтелект зберігають чіткість зображення та обережно розмивають фон.


Фото на тлі Центру Жоржа Помпіду

Після прогулянки вздовж Сени і 1001 фото поряд з будинками XIX століття, зробіть брейк на площі біля Центру мистецтва Жоржа Помпіду, або ж Бобура. Будинок, що більше нагадує будівельні конструкції, звели 1977 року четверо архітекторів, серед яких відомий італієць і засновник хай-теку Ренцо Пьяно.


Портрет на фоні Бобура потребує розмиття заднього плану, щоб обличчя не загубилося серед яскравих деталей. Це легко зробити за допомогою фокусування на обличчі в режимі «Портрет» у Huawei P30Pro, все інше зробить камера. Також можна обрати різні ефекти боке для фону: від «Поп-апу» до «Вихору».


Селфі біля Нотр-Даму

Якщо селфі не оминути – робіть його максимально природним і стежте за фоном. Для світлини на тлі такої великої будівлі, як Нотр-Дам, радимо відійти подалі від входу, захопити частину будівлі та мінімальну кількість людей із селфі-палками. Ще один секрет – робити фото у сквері праворуч від входу в собор чи із сусіднього мосту Pont des coeurs.


Фронтальна камера флагманського смартфона від Huawei на 32 Мп оснащена технологією HDR+, з якою можна робити вдалі селфі навіть при контровому світлі. Камера також має режим покращення фото: можна регулювати колір шкіри чи прибирати недоліки. Крім того, в режимі селфі також передбачене розмиття тла.


Захід сонця на Сені

Як би ви багато не пройшли за день – виділіть півгодини для заходу сонця над Сеною. Для цього чудово підходять мости та набережні вздовж річки. Наприклад, красивий пішохідний міст Мистецтв, що з’єднує квадратний двір Луврського палацу та Інститут Франції. Колись цей міст був першим залізничним сполученням через Сену в Парижі. Не менш красиві сусідні мости: Пон-Нуф, Каррузель чи Міняйл. Ще радимо прогулятися вздовж річки безкінечними атмосферними набережними, як-от Бурбон (Quai de Bourbon) та Монтебелло (Quai de Montebello).


Для насиченого фото заходу сонця важливо вловити правильний ракурс і не пересвітити. Штучний інтелект у камері Huawei P30Pro автоматично розпізнає захід сонця під час зйомки та допомагає зробити вдалий кадр. Якщо хочете тримати все під контролем, переходьте в режим «Профі», де можна вручну налаштувати рівень ISO, витримку та фокус.


Ейфелева вежа вночі

Куди ж їхати з Парижа без фото поряд з Ейфелевою вежею. Ракурсів та ідей для цього безліч. Найцікавіший челендж – це відзняти вежу вночі, коли вона одночасно світиться, переливається вогнями та випускає промені. Для вдалого ракурсу найкраще обирати позиції трішки подалі від вежі, наприклад, робіть знімки з Марсового поля, набережної чи прогулянкового катера. Можна скористатися річними трамваями, наприклад Bateau Bus чи Bateaux Parisiens. Останні, до речі, відходять з причалу неподалік від Ейфелевої вежі.


Для фото нічної Ейфелевої вежі скористайтеся режимом «Нічна зйомка». Матриця у головній камері телефона використовує схему кольорів RYYB (Red Yellow Yellow Blue). Завдяки цьому сенсор камери вловлює більше кольорів та деталей у темряві. А перископна архітектура телеоб’єктива від Leica забезпечує чіткий 5-кратний оптичний і 50-кратний програмний зум – можна зняти з руки вершечок Ейфелевої вежі вночі без «шумів» та дефектів.



Матеріал підготовлено за підтримки Huawei

Нові смартфони Huawei серії P30 – це сенсор Huawei SuperSpectrum, об'єктив Huawei SuperZoom, нова ToF-камера (Time of Flight) і поліпшена технологія стабілізації зображення OIS + AIS. Усе це забезпечує якісну фото та відеозйомку вдень та вночі.

Флагманський телефон Huawei P30 Pro оснащений чотирма камерами Leica. Серед них – 40-мегапіксельна основна камера з великим сенсором Huawei SuperSpectrum, 20-мегапіксельна ультраширококутна камера, Huawei ToF для найкращого портретного режиму і 8-мегапіксельний телеоб'єктив. Завдяки цьому, камера захоплює масштабні панорами, гарантує 50-кратне цифрове масштабування та робить деталізовані кадри вночі без штатива.

КУПИТИ