7 лютого набуває чинності закон «Про валюту і валютні операції» ‒ тепер українці зможуть купувати валюту онлайн. Без черг, стресу та комісій.

«Альфа-Банк Україна» одним із перших запустив нову послугу онлайн-обміну. The Village Україна разом з банком розбирається, як працює нова функція.


Відкрийте або встановіть додаток для мобільного банкінгу

Купівля та продаж безготівкової валюти здійснюється через мобільний додаток Alfa-Mobile Ukraine. У ньому можна підключити всі свої картки та керувати рахунками з телефона. Для обміну валюти оберіть на головному екрані додатку в розділі «Курс валют» функцію «Обміняти».

Далі оберіть рахунки: з якого потрібно списати і на який зарахувати кошти. Обов’язкова умова – наявність банківських рахунків в «Альфа-Банку Україна» у валюті та гривнях. Це можуть бути карткові або поточні рахунки.



Введіть суму для обміну

Наступний крок – вкажіть суму для обміну. На цьому ж етапі ви побачите актуальний курс валют. Він діє для всіх операцій з її купівлі-продажу – онлайн та у відділеннях банку.

Купувати та продавати можна євро та американські долари. Максимальна сума – 150 тисяч гривень на добу. Операція онлайн-обміну валюти здійснюється без комісії, а зарахування відбувається миттєво. 



Користуйтеся валютою

Вітаємо, ви придбали валюту: кошти списані з гривневого рахунку та зараховані на валютний або навпаки. Користуватися ними можна одразу після зарахування: розраховуватися карткою, помістити кошти на депозит або зняти валюту з рахунку. Зробити останнє в готівковій формі можна в будь-якому відділенні «Альфа-Банку Україна».



Завантажити додаток Alfa-Mobile Ukraine

МАТЕРІАЛ ПІДГОТОВЛЕНО ЗА ПІДТРИМКИ