Хорватія – країна контрастів. Рим і Візантія, іслам та християнство, європейські та слов’янські традиції – усе переплітається тут. Крім того, хорватські курорти з теплим морем, скелями й термальними джерелами пропонують відпочинок за доступними цінами. The Village Україна разом з онлайн-гіпермаркетом подорожей FARVATER.TRAVEL підібрали 5 хорватських курортів для повного перезавантаження.

Місто Дубровник

Дубровник входить до списків ЮНЕСКО завдяки кількості збережених історичних пам’яток. Культурна програма Дубровника здебільшого пов’язана зі старовинною архітектурою, на яку варто витратити кілька днів.

Вулиці Старого міста зберегли десятки маєтків, церков та бібліотек минулих епох. Крім іншого, це Князівський палац, мури, яким понад 7 століть, величезний фонтан XV століття, домініканський та францисканський монастирі й аптека, що працює з 1391 року.

А в липні-серпні у Дубровнику вже понад 60 років проходить європейський фестиваль театру й музики, на який приїжджає багато хорватських та зарубіжних виконавців.

Місто Ровінь

Ровінь на півострові Істрія вважається романтичним курортом, куди приїжджають туристи на медовий місяць. А для компанії друзів тут зручно орендувати апартаменти або вілли біля моря з краєвидом на узбережжя.

Улітку тут проводять тематичні мистецькі фестивалі, а також відбувається міжнародна регата.

Символ міста – віконниці. Вони прикрашають вікна у старій частині міста і майже всі відрізняються одна від одної. На пам’ять можна придбати собі магнітик або ж оригінальну віконницю.

Курортний сезон у Ровіні досить довгий – Адріатичне море залишається теплим до самого жовтня.

Регіон Макарська Рив’єра

У Хорватії багато кам’янистих пляжів. Одним з винятків є макарські бухти з білим піском. Курорти цього регіону Середньої Далмації вважаються порівняно дорогими, проте з високим сервісом місцевих готелів та красивою природою.

Макарська Рив’єра підходить для спокійного відпочинку серед природи. Якщо ж захочеться активного відпочинку, варто орендувати авто та поїхати вздовж моря Адріатичним шосе, заїжджаючи до старовинних замків і тисячолітніх містечок.

А ще тут варто скуштувати місцеве вино та кухню з акцентом на свіжі морепродукти.

Острів Крк

Назва острова неодмінно викликає усмішку в туристів – у ній ніби бракує голосних. Проте на острові точно не бракує варіантів для відпочинку.

Крка відомий сприятливою екологією, мальовничими пляжами, горами та густими лісами. Для активного відпочинку тут є бари, спортивні центри, яхти, шопінг-моли, музеї та стародавні архітектурні споруди. Крім того, на острові велика кількість ресторанів з краєвидами на море.

Оливкові та фруктові плантації та рибні ринки забезпечать свіжими делікатесами на кожен день. Звісно, вино варто спробувати із місцевих виноградників.

Готелі на острові є різних категорій: від недорогих «студентських» варіантів до історичних апартаментів у старому місті.

Острів Брач

Хорватський курорт, де зручно відпочивати як активній молоді, так і сім’ям з дітьми та пенсіонерам. Тут є віддалені тихі бухти з теплою прозорою водою для спокійного споглядання природи, мілководні пляжі для дітей, а ще – велика кількість екстремальних розваг: від скелелазіння до дайвінгу та віндсерфінгу.

Якщо любите знімати з квадрокоптера, відвідайте пляж «Золотий ріг» або Видову гору, назва якої говорить сама за себе. Крім того, у Брачі варто побачити середньовічні монастирі, вирублені просто у кам’яних скелях, і давні печери із зображеннями янголів та драконів.

Матеріал підготовлено за підтримки

FARVATER.TRAVEL – сервіс, що дає змогу купити тур онлайн та отримати всі необхідні для поїздки документи на пошту без відвідин туристичних агенцій. Місія сервісу – стати аналогом Booking.com для пакетних турів. База сайту налічує понад 27 мільйонів турів від 29 найбільших туроператорів.

ФОТО: unsplash.com, flickr.com та wikimedia.org