Відпочинок в Італії – це не лише колізей у Римі, шопінг у Мілані та піца в Неаполі. Італія багата природою і морськими курортами. The Village Україна разом з онлайн-гіпермаркетом подорожей FARVATER.TRAVEL підібрали 5 альтернативних місць для відпочинку в Італії.

Місто Ріміні

Збираєтеся в Італію вперше? Почніть з Ріміні. Курорт приваблює молоду туристичну аудиторію, проте багато тут і сімейних пар з дітьми.

Ріміні можна умовно поділити на історичну та курортну зони. Біля міста вздовж узбережжя проходить автомагістраль, що суттєво полегшує життя любителям екскурсій та приватних поїздок. За кілька годин на авто ви зможете дістатися звідси до Венеції, Флоренції чи Верони. Поруч — мікродержава Сан-Маріно, до якої з Ріміні щодня відходять екскурсійні автобуси. У самому Ріміні також є на що подивитися: арка імператора Августа та міст Тіберія, парк «Італія в мініатюрі», музей режисера Феліні.

Регіон Лігурія

Узбережжя Лігурії – це гори та ліси на березі моря, тому перші панорами можна спостерігати ще на підльоті до аеропорту. Колись тут була могутня Генуезька республіка, батьківщина Колумба. Лігурія маленька, але тут є все, чим славетна Італія – від природи до кухні, від визначних пам’яток до модних вечірок. Обов’язковий пункт програми – Чінкве Терре, «П’ять земель»: піший маршрут між п’ятьма містечками з яскравими будинками та затишними вулицями.

Регіон Калабрія

Калабрія омивається Іонічним і Тірренським морями, а місцеві курорти одні з найдешевших в Італії. Тут чудово збереглися середньовічні мури, візантійські церкви та давньогрецькі пам’ятки. В Калабрії є всі умови для морських прогулянок вздовж узбережжя та велоекскурсій. Сухий спекотний клімат регіону сприяє врожаям фруктів та винограду. Калабрійське вино та лимонні лікери – це те, заради чого сюди їдуть навіть самі італійці. У Калабрії обов’язково треба спробувати рибу-меч і трюфельне морозиво.

Місто-порт Анкона

Уранці на Анконі спостерігають морський світанок, а ввечері насолоджуються тим, як сонце сідає у море. Місто-порт тримає на Адріатичному узбережжі першість із кількості пасажироперевезень та обсягів рибного промислу. В місті збереглося багато пам’яток римської епохи. За містом – мальовниче чергування долин і пагорбів. Піші екскурсії серед вічнозелених рослин і старовинних фортів ведуть до неймовірного краєвиду на мис, а серед пагорбів сховалася справжня астрономічна обсерваторія. В Анконі багато варіантів пляжного відпочинку: від дитячого Оксамитового пляжу до відомого серед любителів підводного пірнання Пассетто.

Острів Сардинія

Узбережжя Сардинії вважається найкрасивішим навіть серед італійців: смарагдові хвилі, білі скелі, маленькі бухти. Понад 200 пляжів, дайвінг, яхтинг і спортивна риболовля. Гурмани їдуть на Сардинію за пастою з морепродуктами, вином та оливками.

На острові зручна логістика, завдяки трьом аеропортам і сімом морським портам. А ще Сардинія – один із найбезпечніших європейських курортів: тут низький рівень криміналу, дружня флора і фауна і немає загрози землетрусів чи цунамі. Влітку на острові м’який клімат, тепла вода і багато зелені, зокрема соснових та оливкових гущавин. Сардинію обирають ті, хто їде відпочивати з дітьми.

Матеріал підготовлено за підтримки
FARVATER.TRAVEL

FARVATER.TRAVEL – сервіс, що дає змогу купити тур онлайн та отримати всі необхідні для поїздки документи на пошту без відвідин туристичних агенцій. Місія сервісу – стати аналогом Booking.com для пакетних турів. База сайту налічує понад 27 млн турів від 29 найбільших туроператорів.

ФОТО: Rimini Reservation, unsplash.com та wikimedia.org