Вихідними 16–17 грудня в гастрохабі Garage відбувся останній «Кураж» року. Тематично благодійний захід присвятили українським традиціям святкування Різдва. Співорганізатором заходу став музей Івана Гончара, а арткураторкою – фольклористка й учасниця гурту «Щука риба» Ярина Сізик.

За вихідні різдвяний «Кураж» відвідали 10 тисяч гостей. На ярмарку були представлені 33 традиційні майстри, які створюють одяг, музичні інструменти й елементи декору, а також 180 учасників барахолки з різдвяними товарами.

До заходу долучилися 20 благодійних фондів та організацій, серед них «Патронатна служба «Азову», центр протезування та реабілітації Superhumans і проєкт Behind Blue Eyes, що займається підтримкою дітей із деокупованих територій. 

Обидва дні різдвяну атмосферу створювали 70 колядників і фолькові гурти, яких везли з усієї країни. 

«Нашою метою було розповісти простими словами про традиційне українське святкування, щоб уже за тиждень, 25 грудня, ви відтворили його у своїх домівках», – кажуть у команді «Куражу».

Раніше ми говорили із засновницею «Куражу» Альоною Гудковою про те, як робити івенти доступними для всіх, на що звернути увагу, коли готуєш захід під час війни, і як поєднати наповнення «Куражу» із загальним контекстом.

 

 

 

фото: Ольга Закревська, Саша Самусевич