The Village Україна продовжує формат «ЗБІР ТИЖНЯ», у якому ми щотижня виділятимемо важливий точковий збір на допомогу Збройним силам України. Цього тижня закликаємо підтримати збір Любка Дереша, який за донейти опублікує свої ранні твори.

   

Хто запустив збір: Український письменник Любко Дереш до Дня Незалежності за донейти обіцяє опублікувати твори, написані в ліцеї. За його словами, це «кумедні, наївні та «страшні» оповідання», де письменник наслідує жанр горрору – Стівена Кінга, Говарда Лавкрафта і Клайва Баркера. Оповідання мають назву «Волосся» (1999) і «Потойбічне» (2000).

Крім «шкільних» творів, Дереш обіцяє опублікувати роман «Наркотичні рослини Східної Європи», написаний у 2002 році після книжок «Культ» та «Поклоніння ящірці». Цей роман він описує як «більш постмодерний горрор із відсиланнями до молодіжних і езотеричних субкультур».

Також письменник повторно опублікує оповідання «Миротворець» 2013 року, присвячене творцеві атомної бомби Роберту Оппенгеймеру: «Мені була цікава особистість Оппенгеймера через його інтерес до східної філософії, захоплення санскритом і Бгаґавад-ґітою. Я спробував реконструювати внутрішній світ «батька атомної бомби», взявши до уваги дещо інші сторони його характеру, ніж це зробив Крістофер Нолан у своєму фільмі. Сподіваюся, українським читачам буде цікаво порівняти наші бачення того, що відбулося в Лос-Аламосі у 1945 році», – коментує Дереш.

Усі кошти, отримані від продажу ранніх текстів, Дереш передасть на допомогу 80-й бригаді ДШВ та 125-й бригаді ЗСУ.

Зробити донейти можна банку Monobank. Далі треба надіслати скрін на адресу  [email protected] і вказати, які тексти ви хочете отримати. Набір із двох оповідань і оповідання «Миротворець» або окремо роман «Наркотичні рослини Східної Європи» можна отримати за донейт у 500 гривень, а за 1000 гривень – всі ранні тексти Дереша відразу.

 Підтримати ініціативу можна за посиланням.

   

 «Збір тижня» – формат, який ми будемо випускати регулярно. Великі збори українських благодійних фондів редакція системно висвітлює в новинних форматах на всіх платформах. Мета цього формату – підсилювати невеликі точкові збори, які будуть максимально ефективними на конкретній ділянці.

Пропозиції для розгляду збираємо за адресою [email protected] із позначкою «Збір тижня» в темі листа. Просимо надавати загальну інформацію про збір, конкретний підрозділ і мету збору, а також посилання на збір і супровідні медіафайли.