Оновлення 17 серпня: Збір закрили!

The Village Україна запускає новий формат «Збір тижня», у якому ми щотижня виділятимемо важливий точковий збір на допомогу Збройним силам України. У першій публікації формату радимо підтримати збір на дрони для 25-ї окремої повітряно-десантної бригади, яка захищає нас на Лиманському напрямку

   Збір ініціював видавець та колишній головний редактор The Village Україна Андрій Баштовий. «Це збір на тепловізори для роти, у якій я служив, – розповідає Баштовий. – 25-та бригада стоїть на складній ділянці фронту на кордоні Харківської та Луганської областей, вона стримує наступ ворога та контратакує».

Хто запустив збір: Збір ініціював співзасновник, видавець і колишній головний редактор The Village Україна Андрій Баштовий, який приєднався до ЗСУ. «Це збір на тепловізори для роти, у якій я служив. Мої хлопці з 25-ї бригади стоять на складній ділянці фронту на кордоні Харківської й Луганської областей. Стримують наступ ворога й контратакують».

Це друга частина збору, яку Баштовий запустив наприкінці липня. Першу частину закрили, зібравши необхідну суму на дрони, акумулятори до рацій і лопати: «Цей збір задумувався як значно менш амбітний. Для ротної аеророзвідки я планував купити два дрони й антену-підсилювач. Я дуже вдячний друзям, які допомогли зібрати всю необхідну суму лише за девʼять годин. А мої друзі з Grand Hotel Lviv подарували бонусний третій дрон – Mavic 3 Pro – у топовій комплектації». 

Другу частину збору запустили через нові потреби підрозділу. «Хлопці на позиціях кажуть, що критично потребують тепловізорів. Частину обладнання за рік активних бойових дій було втрачено через обстріли, кілька доведеться відправити в тривалий ремонт. А якщо на позиціях бракуватиме «нічних очей», оборону тримати важче. Допускати критичної нестачі не можна, тому хочу якнайшвидше закрити збір», – пояснює Баштовий.

 

 

Додає: «Акумулятори до рацій – це розхідник. А ще наявність запасних батарей дозволяє бійцям робити менше зайвих переміщень на позиціях. Це важливо і щоб не демаскуватися, і щоб ризик потрапити під обстріл був менший. Ну, а як життя рятують лопати, я пояснювати не буду. Не закопався швидко – усі осколки твої».

На закриття збору треба ще близько 50 тисяч гривень.

 Підтримати ініціативу можна за посиланням.

   

«Збір тижня» – формат, який ми будемо випускати регулярно. Великі збори українських благодійних фондів редакція системно висвітлює в новинних форматах на всіх платформах. Мета цього формату – підсилювати невеликі точкові збори, які будуть максимально ефективними на конкретній ділянці.

Пропозиції для розгляду збираємо за адресою [email protected] із позначкою «Збір тижня» в темі листа. Просимо надавати загальну інформацію про збір, конкретний підрозділ і мету збору, а також посилання на збір і супровідні медіафайли.