The Village Україна на власному досвіді розповідає, скільки коштує вікенд у Мілані.

Фото: Наті Авдєєва

 Підпишись на THE VILLAGE УКРАЇНА В TELEGRAM – усі головні тексти тут.

Дорога

Коли ми з подругами вирішили поїхати в подорож до Європи, то конкретного місця, куди б хотіли всі, не було. Ми просто обрали дату й уже на неї орієнтувалися, враховуючи вартість квитків і зручність перельоту. Зупинилися на Мілані, оскільки туди літає в зручний час італійський лоукостер Ernest. Виліт був у п’ятницю ввечері, після робочого дня, а повернення до Києва в понеділок уранці. По суті, ніхто не пропустив важливі справи та не довелося брати додаткові дні відпустки чи відгули.

 Мілан

Скільки днів: 2 повні дні (приліт у п’ятницю ввечері, повернення до Києва в понеділок вранці)

Мета: вікенд з подругами

Ми прилетіли до міжнародного аеропорту Мальпенса, який розташований за 40 кілометрів від центру міста. При переході з терміналу до залізниці ви зможете придбати квиток, вартість якого 13 євро з пасажира. Час дороги займе близько 50 хвилин, залежно від кінцевої зупинки.

Ще можна скористатися Uber чи будь-яким іншим таксі, але тоді поїздка вартуватиме приблизно 80 євро. Навіть для чотирьох, як у нашому випадку, було економніше їхати потягом.

Вартість таксі до «Жулян»: 80 гривень

Вартість квитків туди й назад на одного: 2 200 гривень

Вартість дороги від аеропорту до Мілана на одного: 13 євро

Лайфхак: стежте за сайтом Ernest, якщо плануєте подорож до італійських міст. Там часто можна дізнатися про знижки та промокоди.

Проживання

Оскільки нас було четверо, ми вирішили пошукати квартиру на Airbnb. Локацію обирали центральною, адже часу, щоб добре ознайомитися з містом, було небагато. За три ночі заплатили 374 долари (орієнтовно 93 долари з кожного). Через пізній приліт і заїзд у квартиру після 23:00 доплатили ще 10 євро.

Праворуч, прямо та ліворуч від наших апартаментів розташовувались бари, тож нам вдалося побачити й нічне життя міста.

Вартість невеликої квартири з двома спальнями на чотирьох за 3 ночі: 374 долари (93 долари з одного)

Транспорт

У місті ми майже не користувалися громадським транспортом, за винятком метро. Вартість одного квитка, який діє 90 хвилин, становить 1,5 євро. Якщо плануєте скористатись Uber, майте на увазі, що компанія пропонує тільки послуги Uber Black.

Витрати на громадський транспорт на одного: близько 50 євро

Лайфхак: якщо взяти каву з собою або випити її за стійкою – вийде вдвічі дешевше, ніж снідати на терасі чи за столиком у залі.

Їжа

Уранці, щоб поснідати, ми заходили в будь-яку симпатичну кав’ярню. За каву з круасаном доведеться заплатити близько 6 євро.

Обід ми часто пропускали, іноді обходились перекусом чи місцевою вуличною їжею. Раджу спробувати булочку Luini з помідорами та моцарелою з місцевого фастфуду (вартість залежить від начинки: від 1,7 до 3 євро). Його легко знайти, повернувши ліворуч від собору Дуомо.

Перед поїздкою друзі мені надіслали довгий список рекомендованих ресторанів та кафе. Звісно, ми не відвідали й половини, але всі відмітили на карті та заходили в ті, які були поруч. Так ми двічі вечеряли смачною пастою та піцою. Вечеря з основної страви, салату і келиха вина обійдеться в 20 євро. Піца в середньому – 10 євро, паста – 10-12 євро.

Коктейль Aperol коштує 7-12 євро, а джелато 3,5 євро.

Витрати на їжу на одного: 120 євро на вихідні

Культурна програма

Плануючи подорож до Мілана, ми з подругами створили чат, де кожна пропонувала місце, яке хотіла б відвідати. Так у нашому списку був візит до Музею науки і техніки Леонардо да Вінчі (вартість квитка 10 євро), поїздка на Комо, а також відвідини музею Fundazione Prada, у який ми, на жаль, не потрапили.

Порада: подивитися на сайті режим роботи простору недостатньо, треба перевірити, чи працює офіс, який продає квитки.

Проте на території музею ми відвідали кафе Luce, дизайнером якого був кінорежисер Вес Андерсон, і бар на 6 поверсі з панорамним краєвидом. У барі Aperol коштував 7 євро. До коктейлю приносять снеки – оливки, горіхи та чипси.

Один день своєї невеликої подорожі ми присвятили озеру Комо. Квиток вартував 9 євро в обидва боки. На місці раджу взяти квиток на паром, щоб побачити озеро зусібіч та прогулятися затишними селами, які прилягають до водойми. Квиток за таким маршрутом обійдеться в 8,7 євро з одного.

Як сувенір купіть додому пасту, соус помодоро, вино та оливки, щоб потішити близьких.

Додаткові витрати: 25 євро

Витрати на розваги з одного: 50 євро

Загальні витрати за вікенд з одного: 400 євро