Київ може отримати близько 70 нових тролейбусів у межах кредитного договору з Європейським інвестиційним банком, повідомляють «Пасажири Києва».

Участь у тендері взяла чеська компанія Skoda Electric, яка пропонує поставити 70 тролейбусів довжиною 11,9 метра й три довжиною 18,5 метрів за майже 50 мільйонів євро.

Також у тендері взяла участь турецька компанія Bozankaya, як пропонує поставити 71 тролейбус довжиною 11,9 метра й три довжиною 18,5 метрів за вартістю на майже 150 тисяч євро менше.

Наразі «Київпастранс» готує звіт в ЄІБ з ціновими пропозиціями компаній. У Києві їх отримають через 20 місяців після підписання угоди.

Київ потребує більшої кількості тролейбусів, ніж 70 одиниць. До початку повномасштабного вторгнення випуск тролейбусів впав з 450 до 340 одиниць, а за період активної війни – до 260. Закупівля нових тролейбусів не вирішить проблему нестачі тролейбусного рухомого складу в Києві, коментують «Пасажири Києва».

   

Це вже другий тендер, оскільки перший скасували через відсутність допущених учасників. У серпні «Київпастранс» оголосив тендер на придбання тролейбусів на 50 мільйонів євро.