Водії сміттєвозів у Києві мають здійснювати вивезення відходів у період з 6:00 до 23:00, однак у центральних районах це неможливо, повідомили у «Київкомунсервісі» у відповідь на запит The Village Україна.

Редакція запитала у представників комунальної служби про режим роботи водіїв, зокрема уночі та під час повітряних тривог, з огляду на те, що містяни насторожено ставляться до гучних звуків у цей період доби.

У разі надходження скарг на роботу сміттєвозів у нічний час або під час повітряної тривоги фахівці перевіряють маршрут та час роботи сміттєвоза за допомогою GPS-трекерів, пояснюють у «Київкомунсервісі».

Якщо виявляють порушення, підприємству-перевізнику направляють лист-претензію з вимогою дотримуватися графіку, а під час повітряної тривоги «діяти відповідно затверджених регламентів для працівників підприємств». Чи передбачають ці регламенти заборону вивезення під час повітряної тривоги, у «Київкомунсервісі» не уточнили.

Водночас вивозити побутові відходи з центральних районів міста можливо лише пізно ввечері або рано-вранці, під час дії комендантської години, кажуть у «Київкомунсервісі».

«У денний час вулиці та міжквартальні проїзди перевантажені автотранспортом. Запаркованість прибудинкових територій та щільність забудови унеможливлюють безперешкодний доступ сміттєвозів до контейнерних майданчиків для вивантаження ТПВ у цей період», – відзначають у комунальній службі.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


«Київкомунсервіс» здійснює вивезення побутових відходів з усіх районів міста за допомогою компаній-підрядників, як-от «Київспецтранс», «Селтік», «Спецкомунтехніка», «Альтфатер Київ», «Крамар Рисайклінг» та «Власник-Роз» та підпорядковується Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі