25 травня, на День Києва, вінтажний маркет Kyivness, кафе «Каштан» і дизайн-студія Razom презентують карту-путівник містом – The new local. Перший путівник буде присвячений району Золоті ворота. Його видаватимуть англійською та українською мовами і розповсюджуватимуть на локаціях, зазначених у гіді.

The Village Україна розпитали у засновників проекту про ідею створення путівника, вартість видання та локації, які в нього увійдуть.

Як з’явилася ідея створення путівника?

Протягом останніх років Київ дуже розквітнув завдяки великій кількості цікавих місць. Коли сюди приїжджали друзі з інших міст і країн, не завжди випадала можливість показати їм місто. Проте було шалене бажання ознайомити їх з таким Києвом, яким знаємо його ми. Тоді й з’явився перший список must visit закладів, якими обмінювались в особистих повідомленнях у соціальних мережах. Відтак  створили гід. Важливою місією проекту є не лише представлення крутих місць Києва, а й об’єднання усіх закладів, що перебувають на одній хвилі.

Хто працює над створенням путівника та як плануєте його ілюструвати?

Над проектом працюють організатори Kyivness і кафе «Каштан». Візуальну частину довірили дизайн-студії Razom, що повністю розробила концепцію і навігацію карти, а також проілюструвала її.

За якими критеріями відбирали місця, які потраплять у путівник?

Розпочинаючи роботу над картою, ми збагнули, що місць багато, але вони розкидані по всьому Києву. Тому вирішили, що її краще розділити на кілька районів. І логічно, що перший випуск присвячений Верхньому місту. Для нас це найулюбленіший район у Києві, де ми проводимо найбільше часу. Тож ми зібрали найатмосферніші та найцікавіші заклади, в яких можна буде відчути себе жителем Києва.

Скільки точок міститиме путівник одного району? Які райони охоплять видання?

У першому путівнику зібрано 55 локацій, що поділені на чотири категорії за функціональністю: «Їжа», «Напої», «Шопінг» і «Натхнення». І три піші маршрути від Kyivness, «Каштана» і Razom.

Наразі в планах зробити щонайменше два путівники: для Подолу та одного із центральних районів міста.

Перше видання створено, щоб оцінити актуальність і необхідність гідів. Якщо все складеться так, як ми плануємо, то з інтервалом у рік будемо оновлювати кожен із трьох.

У яких закладах можна буде придбати примірник?

Путівник можна буде придбати у всіх зазначених на карті закладах, а також у наших друзів – у Bursa Hotel та Dream Hostel.

Скільки: 50 гривень