Екскурсійний трамвай-кафе до Пущі-Водиці відновлює роботу 18 травня.

Першою відбудеться екскурсія «Таємниці Пущі-Водиці», програму якої розробили за матеріалами історика Олександра Анісімова. Учасники відвідають перший у Києві пивний завод, урочище Кинь-Ґрусть і мавзолей-усипальницю авторства архітектора Городецького.

Серед програм прогулянок до Пущі-Водиці також можна обрати «Трамваї на курорт», а серед екскурсій по Києву – «Вечірній трамвай», «Від конки до трамваю», «Не звичні історії на тролейбусі».

Екскурсії тривають від однієї до трьох годин. Вартість місця в екскурсійному кафе-трамваї становить від 400 гривень. Забронювати місця можна на сайті.

 

Вагон-кафе був побудований у 1992 році, у 2007-му його відремонтували силами й за кошти «любителів транспорту» й працівників депо.

У березні 2023 року на сторінці екскурсійної агенції повідомили, що трамвай-кафе під загрозою зникнення. Від початку воєнного стану екскурсійному трамваю було заборонено курсувати до Пущі-Водиці попри те, що рух регулярних травмайних маршрутів до цієї місцевості відновили в травні 2022-го.