Тунелі київського метро планують обстежити за 13,1 мільйона гривень, ідеться на порталі Prozorro. 

Оглянути мають окремі споруди ліній метрополітену, зокрема ділянки перегінних і станційних тунелів, а також тунелі вʼїздів і службово-зʼєднувальної гілки. Усього – 3 700 метрів червоної, синьої й зеленої гілок. 

Згідно з тендером, підрядник має оцінити їхній стан і міцність, а також виявити ділянки, що мають дефекти й пошкодження, і визначити причини їх виникнення. За необхідності – дати рекомендації з використання ділянок надалі й проведення там капітального ремонту.

Роботи виконуватимуть лише в нічний час, з 01:10 до 04:40 години, коли рух потягів і подачу напруги на рейки зупиняють. Їх мають завершити до 31 грудня 2025 року.

   

Шість станцій синьої гілки київського метро вже кілька місяців відрізані від решти ліній через аварію на тунелі між «Деміївською» й «Либідською». Редакція The Village Україна розповідала, що там відбувається й чому все не так просто, але приводів вважати, що роботи затягнуться на роки, немає.

У КМДА кажуть, що рух потягів на цій ділянці планують відновити до кінця літа 2024 року. Зараз там уже почали демонтувати тунель, а роботи проводять цілодобово.

Окрім того, в адміністрації також зазначають, що станції метро «Тараса Шевченка» й «Почайна» закривати не планують. Зараз там є потреба в плановому капітальному ремонті, утім згідно з тендером його будуть проводити без зупинки руху потягів.

Обкладинка й фото: КП «Київський метрополітен»