Публічний простір на Подолі «Самосад» проведе прибирання й садівництво для створення нового місця у форматі поп-ап парку.

«Будемо займатися садівництвом й робити разом нове місце для нас усіх у форматі поп-ап парку. Місце, де можна буде посидіти з друзями після кіносеансів в «Жовтні» чи попити кави серед робочого дня», – кажуть організатори.

Планують висадити квіти, прибрати і встановити лави. Кияни можуть доєднатися до ініціативи. Для цього потрібно взяти рукавички, садові лопати, перекус, воду й прийти 28 квітня, о 12:00, на ріг вулиць Костянтинівської і Щекавицької.

 

 

Ініціатором заходу був культурний центр «Спаська 13», він присвячений дев’ятиріччю «Самосаду». «Пропонуємо згадати початок історії, коли у 2015-му ми з вами зібралися, прибрали, заквітчали пустир і створити місце, яке нам було потрібне на карті нашого з вами міста», – зазначають організатори.

Доєднатись до робочої групи самосаду можна за посиланням.

 

«Самосад» – це публічний простір на Подолі, який створили у 2015 році на місці, де планувалося будівництво будівлі російського посольства. Ми розпитали засновницю сквот-саду Ольгу Закревську про те, з чого починався проєкт, який статус землі зараз, хто займається ділянкою й чому куратор – це та сама людина, яка виносить сміття.

ОБКЛАДИНКА Й ФОТО: Серж Хуцану для The Village Україна