З початку 2024 року року в Києві висадили близько 1000 дерев, повідомляє генеральний директор «Київзеленбуду» Юрій Бахмат.

Більшість із дерев, близько 80% – листяні породи, пристосовані до міських умов і стійкі до буревіїв. Це здебільшого клени, платани, липи й тополі. Зокрема до Дня навколишнього середовища, який відзначають 20 квітня, висадили 50 платанів у сквері Героїв Маріуполя (раніше цей сквер на Теремках мав неофіційну назву «На честь дружби Києва та Москви»).

Також з початку року комунальники висадили близько 9 тисяч кущів і 11 тисяч квітів. Переважно це багаторічні рослини: ковила, гейзера, гортензія, спірея, форзиція, дерен, бузок.

Крім того, комунальники продовжують працювати над відновленням лісів: висаджують сіянці на місце рослин, які не прижилися, та заліснюють нові ділянки. З початку року висадили 160 тисяч сіянців й заліснили 8,5 га площі. Майже всі площі засадили сосною звичайною, бо їй найбільше підходять українські ґрунти, пояснює Бахмат.

   

Упродовж 2023 року в Києві висадили понад вісім тисяч дерев, майже 80 тисяч кущів і понад шість мільйонів квітів. За весняно-літній період в міських лісах висадили більше 321 тисячі сіянців і заліснили 13,5 гектарів площі.

Обкладинка й фото: Юрій Бахмат