У Сухопутних військах ЗСУ підтвердили, що на відео з бодікамери патрульного, яке поширюють в медіа, присутні військовослужбовці однієї з їхніх військових частин.

Що відбулося

Поблизу села Яланець у Гайсинському районі Вінницької області в ніч на 20 квітня двоє чоловіків застрелили працівника поліції, ще один працівник отримав поранення, повідомили в поліції Вінницької області.

За попередніми даними, близько 1:40 патрульні зупинили для перевірки документів невідомий автомобіль темного кольору. В автівці були двоє чоловіків, які відкрили вогонь. Від отриманих травм загинув 20-річний поліцейський Максим Зарецький.

 

 

 

У поліції уже встановили осіб, ймовірно, причетних до скоєння злочину. Зараз чоловіків розшукують. Крім того, відкрили кримінальну справу за фактом посягання на життя працівника правоохоронного органу (стаття 348 Кримінального кодексу України). Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від дев’яти до п’ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

Хто може бути причетний

Місцеві Telegram-канали почали поширювати ймовірне відео з бодікамери патрульного. Там видно, що двоє чоловіків, яких зупинили, були в одязі мілітарі. Напад на патрульного стався раптово, конфлікту перед ним не було.

У 28-ій ОМБр імені Лицарів Зимового походу заявили, що їхні військовослужбовці не причетні до вбивства поліцейського. Натомість пізніше у Сухопутних військах ЗСУ підтвердили, що на відео з бодікамери – військові однієї із військових частин Сухопутних військ ЗСУ.

«Це непоправна втрата, винні у цьому злочині повинні понести найсуворіше покарання», – прокоментували там, пообіцявши сприяти в проведенні розслідування вбивства.

Обкладинка й фото: поліція, МВС