Перший на Київщині «Центр життєстійкості» відкрили в Бучі, пише КОДА.

Це безбар’єрний простір, де безкоштовно й конфіденційно можна отримати психологічну допомогу й консультації із соціальних питань. Психологи й соціальні працівники проводитимуть тут групові заняття й тренінги, а також індивідуальні консультації для дорослих і дітей, пояснює очільниця центру Олена Ренчка.

За її словами, передусім у центрі фокусуватимуть увагу на роботі з військовими, ветеранами і їхніми родичами, внутрішньо переміщеними особами й вразливими категоріями населення.

«Центр життєстійкості» працює на вулиці Енергетиків, 19 (на базі Бучанського центру соціальних послуг та психологічної допомоги). Усього в Київській області відкриють 17 таких центрів.

Проєкт реалізує Мінсоцполітики в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» першої леді Олени Зеленської.

   

«Центри життєстійкості» хочуть створити в кожній українській громаді, відповідний законопроєкт підписав Кабмін. Перші пілотні центри вже працюють із січня. Одне із їхніх завдань – «повернути кожну людину до економічної самостійності» й навчити українців справлятися зі стресовими ситуаціями. 

Обкладинка й фото: Київська ОДА