У Бучанській міській громаді будуть роздільно збирати відходи упаков для перероблення.

Відтепер, крім звичних баків, у громаді встановлять окремі контейнери для роздільного збирання сміття, яке потім будуть переробляти спільно з Українською пакувально-екологічною коаліцією.

Для цього організовують вивіз, досортування й рециклінг відходів на українських підприємствах, коментують у міськраді. Зокрема, склобій перероблятимуть на Гостомельському склозаводі, макулатуру – на комбінаті в Обухові, а відходи пластику й металу – на інших підприємствах.

Жителів просять долучитися до роздільного збирання, а також стискати упакови під час викидання. Це стосується алюмінієвих банок, ПЕТ-пляшок з-під напоїв і картонних упаковок з-під соку й молока. Стиснута упакова займає менше місця у контейнерах, це робить систему більш ефективною й екологічною, коментують у міськраді.

   

Редакція The Village Україна поговорила з представниками чотирьох організацій, що займаються дослідженням, охороною довкілля й утилізацією відходів про те, як війна впливає на стан навколишнього середовища і що може зробити кожен із нас, щоби поліпшити спільне майбутнє.