Міністерство оборони з Генштабом ЗСУ запускають онлайн-платформу «Військовий асистент», щоби спростити подачу документів для військових.

Платформу розробили, щоби полегшити процес подання рапортів, заяв й інших офіційних військових документів. Її запускають на основі вебсайту «Турбота про військовослужбовця».

Тут зібрали понад 80 стандартизованих шаблонів документів у форматах .doc, .docx і .pdf щодо грошового забезпечення, звільнення, відпустки чи лікуванння, коментують у міністерстві. За їхніми словами, так хочуть зменшити ймовірність повернення документів на доопрацювання й забезпечити захист прав військовослужбовців.

Платформу адаптували для десктопної й мобільної версії, а згодом її розширюватимуть й оновлюватимуть згідно з потребами військових.

   

У грудні 2023 року військовим спростили проходження ВЛК. Через систему електронного документообігу вони можуть надсилати довідки про обставини травми (поранення, контузії, каліцтва) і постанови ВЛК про потребу у відпустці для лікування й про непридатність до військової служби.

Обкладинка й фото: Міноборони