Петиція проти забудови схилу Старокиївської гори набрала необхідну кількість, 6000 підписів, для розгляду Київрадою.

Петицію в середині березня зареєстрував Роман Любий. Напередодні стало відомо, що на Воздвиженці за адресою вулиця Гончарна, 19, хочуть звести «Академію гончарного мистецтва».

«Коли раніше громада почала бити на сполох, побачивши проєкт «ларька» на схилі, додали, що там будуть «програми реабілітації для військових і людей з інвалідністю», – коментує депутатка Киїради Євгенія Кулеба. За її словами, у цьому є маніпуляція, адже територія досить проблемна з погляду доступності.

Автор петиції також вважає, що призначення установи «вводить в оману, оскільки об’єкт є важкодоступним». Він додає, що забудова не має потреби, бо численні будівлі на Воздвиженці поряд зі схилом залишаються порожніми.

За його словами, схили Старокиївської гори від Десятинної церкви до урочища Гончарі-Кожум’яки мають залишатися винятково рекреаційною зоною, бо забудова «втручається в ландшафт і псує вигляд міста».

   

ТОВ «Фундація «Якісне житло» в середині березня встановила на схилі гори щит із проєктом і будівельний паркан. Вони розташовані під сходами, які ведуть з Воздвиженки на Пейзажну алею до Десятинної церкви й Музею історії України. Це той cамий забудовник, що, зокрема, намагався побудувати 20-поверхову скляну будівлю серед Воздвиженки, повідомляла активістка Наталка Якимович.

Обкладинка й фото: Наталка Якимович