Інтерактивну карту з квітковими локаціями створили Управління туризму та управління екології Львова. Туди нанесли актуальні місця цвітіння квітів і дерев у місті.

На «Квітковій карті Львова» можна знайти більше 50 локацій, де цвітуть рослини, зокрема тюльпани, сакури, магнолії, груші Шантеклер, райські яблуні, глоди.

В управлінні туризму вважають, що карта також допоможе не лише знайти гарні місця для фото, але й ознайомитися з маловідомими локаціями. Мапу обіцяють постійно оновлювати (зазначатимуть локації, де рослини вже відцвіли й де почали квітнути).

Крім карти, готують інші події й заходи під час періоду цвітіння до середини травня: художні пленери, ярмарки, «квіткове меню» в закладах, майстер-класи з вирощування рослин і догляду за ними, флешмоб квіткових панно. Заходи також хочуть приурочити до Великодня (5 травня) і Дня Львова (цьогоріч відзначають 7 травня).

   

У Києві триває період цвітіння сакур і магнолій, а також тюльпанів. Ось локації, де можна побачити дерева й кущі, які квітнуть, а ось перелік місць, де розквітли перші тюльпани.

Обкладинка й фото: Роман Балук для Львівської міської ради