ДБР почало розслідування через вбивство неповнолітнього на верхній станції фулікулера в Києві, повідомила пресслужба на запит Hromadske.

У ДБР кажуть, що ввечері 7 квітня стався конфлікт між неповнолітнім хлопцем і чоловіком, який працює водієм у правоохоронному органі [згодом ДБР оприлюднило офіційне повідомлення й уточнило, що чоловік працював в Управлінні державної охорони].

Під час конфлікту чоловік штовхнув хлопця, коли той виходив із вагона на верхній станції, унаслідок чого хлопець впав, розбив головою скло й отримав смертельний поріз шиї. Після цього він помер на місці події.

Чоловіка вже відсторонили від виконання обов’язків. Йому готуються оголосити підозру в навмисному вбивстві за частиною 1 статті 155 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі від семи до 15 років.

Близько 20:00 7 квітня рух фунікулера тимчасово призупинили через «хуліганський випадок». Більше подробиць у «Київпастрансі» не надають.

UPD. Військослужбовець, якого підозрюють у вбивстві неповнолітнього біля фунікулера, перебуває в ізоляторі під вартою, пише Управління державної охорони України.

UPD. Працівнику Управління державної охорони, якого підозрюють у вбивстві підлітка біля станції фунікулера в Києві, суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 60 діб, до 5 червня, пише Hromadske із посиланням на кореспондента із зали суду.