Київ частково компенсовуватиме військовим із втратою кінцівки вартість придбаного авто, повідомила в ефірі телеканалу «Київ» заступниця голови КМДА Марина Хонда.

Право на часткову компенсацію за новий автомобіль мають учасники бойових дій, які повністю чи частково втратили верхні чи нижні кінцівки й отримали інвалідність першої або другої групи. Ця автівка має бути відповідно переобладнана, зазначила Хонда. За її словами, один військовий у Києві вже отримав компенсацію.

Розмір компенсації може становити від 10% до 95% вартості автівки, але не має перевищувати 180 прожиткових мінімумів (тобто 545 040 гривень).

Військові, які отримали інвалідність, мали труднощі з підтвердженням водійських прав, але у відповідальних міністерствах стверджують, що спрощуватимуть порядок отримання документів, додала Марина Хонда.

Консультації щодо компенсації за автівку та з інших питань можна отримати в «Мілітарі хаб». Ознайомитися з переліком документів, потрібних для компенсації, можна за посиланням.

   

Люди з інвалідністю можуть отримати безкоштовні консультації з облаштування житла. Це покрокова інструкція з ілюстраціями й посиланнями, де за потреби можна щось придбати.