КП «Київпастранс» уклав договір із турецькою компанією Anadolu Isuzu Otomotiv на поставку 12-метрових низькопідлогових автобусів за кредитом Європейського інвестиційного банку, пише портал громадського транспорту AllTransUA.

Згідно з початковим оголошенням, перша частина автобусів має надійти вже за вісім місяців після сплати авансу, а вся партія – не пізніше ніж за 22 місяці. Невідомо, про яку кількість автобусів ідеться, але їхня загальна вартість – близько 18,5 мільйонів євро.

Найімовірніше, це автобуси Anadolu Isuzu Citiport 12, коментують в AllTransUA, оскільки у 2017 році декілька таких демонстраційних зразків уже надсилали до України.

Тендер оголосили у березні 2021 року, утім, розкрили пропозицію лише у листопаді 2021 року. Пізніше процес призупинили через початок повномашстабного вторгнення та відновили лише в 2023 році.

   

У Сумах почали власне виробництво автобусів з низькою підлогою, що відповідає вимогам перевезення маломобільних груп населення. До 2025 року планують виготовити десять таких автобусів.

Обкладинка й фото: AllTransUA (Дмитро Бондар)