В Україні люди з інвалідністю можуть отримати безкоштовні консультації з облаштування житла, повідомляє громадська спілка «Ліга Сильних». 

Консультації надають щодо внутрішнього переобладнання приміщення (санвузла, кухні, кімнати чи балкона), а також прибудинкової території.  Це може бути пониження бордюрів, перекладення плитки або створення рівномірного покриття на тротуарі чи паркомісця.

Для цього треба оформити запит за посиланням. Після його розгляду консультант уточнить деталі й надішле розширену анкету, де потрібно прикріпити фотографії з бар’єрами, які треба усунути.

У результаті, нададуть рекомендації у форматі pdf-документу. У ньому розпишуть покрокову інструкцію, а також додадуть ілюстрації й посилання, де за потреби можна щось придбати.

Такі послуги надають в рамках проєкту «Об’єднуємо та допомагаємо під час війни». Їх реалізує ГО «Група активної реабілітації» за підтримки громадської спілки «Ліга Сильних». 

   

У Києві представили план створення безбар’єрного туристичного середовища. Планують створити базу даних доступності закладів для безбарʼєрного туризму. До плану хочуть включили й проведення безоплатних соціальних екскурсій і лекторіїв з урахуванням потреб людей з інвалідністю, а також відповідних тренінгів для представників сфери гостинності.

   

У квітні 2024 року презентували гайд безбарʼєрних подій. Додали словник термінів, а також розповідають про нюанси організації й проведення онлайн- й офлайн-заходів під час війни. Щоби перевірити безбарʼєрність онлайн- чи офлайн-заходу, пропонують скористатися чеклістом.

Обкладинка й фото: громадська спілка «Ліга Сильних»