У центрі Києва, а саме в Шевченківському районі, облаштовують інклюзивні наземні пішохідні переходи, пише РДА.

Відтепер вони матимуть занижений бортовий камінь, щоби люди з інвалідністю могли безпечно там пересуватися, кажуть у райдержадміністрації. 

 

 

Роботи вже завершили на вулиці Великій Житомирській, 2, що біля департаменту консульської служби МЗС, а також на розі вулиць Великої Житомирської й Гончара. Продовжують й облаштування переходів на вулиці Десятинній, 2–4, що біля МЗС.

   

За сучасними будівельними нормами, у місцях, де тротуар перетинається з проїзною частиною, бордюри мають бути виведені на один рівень. Але часто норми виконують тільки формально, вулиці навіть після капітального ремонту залишаються не інклюзивними, а що вже казати про старі дороги чи двори десь на околицях, де такого ремонту годі й чекати? Редакція The Village Україна розповідала, що робити з одним із найчастіших барʼєрів на вулицях міста.

   

Ми також зібрали п’ять поширених хибних тез із дискусій про наземні переходи, які можна побачити в мережі, і разом із транспортними експертами й фахівцями з інклюзивності пояснювали, що не так із цими твердженнями.

Обкладинка й фото: Шевченківська РДА