Абонементи на київську кільцеву електричку можна придбати лише в касах. Про це ідеться в матеріалі The Village Україна «Оновленій електричці два роки. Яким може бути міський транспорт, якщо ним керує не Київ».

У 2022 році «Укрзалізниця» запускала абонементи на електрички, які можна було придбати в чатботі. Однак зараз пасажири можуть оформити лише паперовий проїзний у касах на «Вокзальній», «Святошині» чи «Дарниці».

Електронні абонементи скасували через проблеми програмного забезпечення турнікетів. «Укрзалізниця» спершу планувала розробити свою систему турнікетів, але від ідеї відмовилися й почали співпрацю з «Києвом Цифровим».

«Проте їхній турнікет не здатен зчитувати наші проїзні. Паперові абонементи в касі продаються. Просто з нашого боку трішки дивно їх рекламувати за всієї нашої диджиталізації», – каже керівник із пасажирських комунікацій і клієнтського сервісу УЗ Олександр Шевченко.

 

У чатботах «Укрзалізниці» в TelegramViber і Facebook Messenger із 13 жовтня 2022 року можна було придбати місячні абонементи на приміські електрички. Абонемент дозволяв отримати безлімітну кількість поїздок приміськими рейсами за конкретним маршрутом протягом 30 днів від дати старту абонемента.