Ліквідувати стихійні звалища обіцяють у Києві під час двох місяців толок, повідомляє заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Двомісячник благоустрою уже почався й буде тривати до 20 травня. Крім прибирання, запланували ліквідувати стихійні звалища і локації, на стан яких скаржилися містяни. Це території, за які відповідають приватні компанії – їх також будуть залучати для наведення ладу, кажуть у КМДА.

За словами Пантелеєва, насамперед прибиратимуть магістральні вулиці з посиленим трафіком – «хронічно» занедбані локації, де з різних причин немає власника або власник «халатно ставиться до своїх господарських обов’язків». Киян обіцяють окремо інформувати про дати, місця та інші деталі загальних толок у районах.

Напередодні стало відомо, що Подільська окружна прокуратура через суд вимагає від КМДА прибрати одне зі сміттєзвалищ у Дарницькому районі. В прокуратурі кажуть, що берег водойми засмічений будівельними відходами, але КМДА не вживає заходів, щоби ліквідувати звалище. Ця проблема виникає не вперше, до прикладу, вже був випадок, коли пожежу на такому звалищі гасили два дні.

   

У затоці річки Дніпро, біля Жукового острова під Києвом, провели масштабну толоку на каяках і прибрали понад 40 кубів сміття. Через весняний паводок сміття опинилося у воді та накопичилося в очереті, тож інакше як плавзасобах було не підступитися.

Обкладинка й фото: Дарницька РДА, Київська міська прокуратура