У Києві представили план створення безбар’єрного туристичного середовища.

Планують створити базу даних доступності розміщення закладів громадського харчування, культурно-мистецьких закладів, ТРЦ й інших туристичних об’єктів, щоб «швидко орієнтуватися», які заклади зробили свій простір безбарʼєрним.

До плану хочуть включили проведення безоплатних соціальних екскурсій і лекторіїв з урахуванням потреб людей з інвалідністю, а також відповідних тренінгів для представників сфери гостинності.

Від початку березня екскурсії вже почали проводити для людей із порушеннями слуху й зору, а також для маломобільних груп населення. Зараз розробили три інклюзивні маршрути, їхню кількість планують збільшити, зазначає керівниця Управління туризму та промоцій Марина Радова.

У засіданні Координаційної ради взяли участь депутати Київради, представники КМДА, а також члени громадських організацій, музеїв і вищих навчальних закладів.

 

Ми зустрілися з ветераном Олександром Тереном і продюсеркою YouTube-шоу «Відвал ніг або All інклюзив» Наталею Гаріповою на вулиці Богдана Хмельницького в центрі Києва, щоб пройтися разом до Хрещатика. Редакція The Village Україна перевірила, наскільки комфортним буде наш маршрут для всіх.