31-й щорічний благодійний «Пробіг під каштанами» проведуть в онлайн-форматі 26 травня 2024 року, у день Києва, з міркувань безпеки.

Усім охочим з України й інших країн у день пробігу пропонують одягнути номерок, який надають після реєстрації, пройти чи пробігти пʼять кілометрів й опублікувати фото / відео в соціальних мережах із хештегами #probig2024 й #біжузарадималенькихсердець.

Для участі треба зареєструватися на сайті за посиланням і сплатити благодійний внесок 300 гривень з учасника (8 доларів або 7,5 євро). Зібрані під час події кошти передадуть на закупівлю медичного обладнання для Центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ.

   

«Пробіг під каштанами» – щорічна спортивно-благодійна акція, яка відбувається з 1993 року. З 1994 року пробіг проходить під час святкування Дня Києва в останню неділю травня.

У 2023 році до «Пробігу під каштанами» долучилося 7335 учасників із понад 30 міст і селищ України, а також майже всіх континентів, кажуть організатори. Тоді зібрали 1 мільйон гривень на придбання обладнання для Центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України й двох машин швидкої допомоги для прифронтових зон.

Обкладинка й фото: «Пробіг під каштанами»