У Дніпрі відкрили третій реабілітаційний центр мережі Recovery для поранених військових. Понад 700 ветеранів зможуть щорічно отримувати безплатні послуги в цьому центрі.

У новому центрі в Дніпрі облаштували залу фізичної реабілітації з апаратами віртуальної реальності, а також кабінети індивідуальних занять, психологічної підтримки, ерготерапії, лазерної та магнітотерапії та масажні кабінети.

Простір облаштувати за світовими стандартами інклюзивності, кажуть у Recovery. Зокрема, облаштували широкі дверні прорізи, антиковзке покриття на підлозі, поручні в коридорах, а також прибрали пороги.

Інноваційні тренажери в центрі Recovery здатні покривати «весь спектр функціональних порушень», зокрема й тих, що отримані внаслідок мінно-вибухових травм.

«Ми можемо реабілітувати пацієнтів як із забиттям головного мозку,  так і з травматологічними ураженнями кінцівок», – каже завідувачка центру в Дніпрі Ольга Рачиба.

До кінця 2024 року мережа Recovery планує відкрити ще щонайменше пʼять реабілітаційних центрів. Це дозволить допомагати 20 тисячам пацієнтів на рік.

   

Мережа Recovery, яку заснували Віктор та Олена Пінчуки, має 11 безплатних реабілітаційних центрів по всій Україні: в Києві, Львові, Рівному, Вінниці, Черкасах, Хмельницькому, Одесі (два заклади) й у Дніпропетровській області (три заклади). Ми розпитали мережу центрів Recovery, як відбувається реабілітація поранених військових.

обкладинка й фото: Recovery