У міський бюджет Києва хочуть внести зміни, щоб встановити пандуси у підʼїздах житлових будинків. 

Районні держадміністрації повинні опрацювати всі звернення щодо встановлення пандусів у житлових будинках, а також подати бюджетні запити на 20 мільйонів гривень, щоб виконати роботи.

У 2023 році Київрада внесла зміни до міської програми з підвищення енергоефективності та розвитку житлово-комунальної інфраструктури, а також доповнила програму облаштуванням житлових будинків пандусами для маломобільних груп населення за рахунок коштів бюджету столиці. Відповідальними за реалізацію проєктів призначили районні держрадміністрації.

Станом на 8 березня 2024 року Печерська, Подільська, Деснянська, Солом’янська та Шевченківська РДА не передбачили видатки на проведення капітального ремонту за напрямом «безбар’єрне середовище» на 2024 рік, зазначає уповноважена Київради з прав осіб з інвалідністю Леся Петрівська.

   

У грудні 2023 року депутати Київради ухвалили бюджет столиці на 2024 рік. Доходи бюджету Києва на наступний рік запланували в сумі понад 72,6 мільярда гривень, а видатки – понад 85,3 мільярда гривень.

Також із бюджету міста запланували виділити 8,2 мільярда гривень на житлово-комунальне господарство, 7,8 мільярда гривень – на соціальний захист, близько 6 мільярдів гривень – на охорону здоров’я, 1,7 мільярда гривень – на культуру й мистецтво, на фізичну культуру й спорт –1,5 мільярда гривень.

 

Менше 10% укриттів в Україні доступні для людей з інвалідністю й маломобільних груп населення. Загалом в Україні близько 60 тисяч укриттів, з них лише пʼять тисяч є інклюзивними.